Kütahya 30 Ağustos OSB arama kurtarma ekibi AFAD ile eğitime devam ediyor

Türkiye 6 Şubat depremlerinin yasını tutmaya devam ederken yeni olabilecek depremlere karşı önlemler alınmaya devam ediyor. Bu kapsamda Kütahya 30 Ağustos OSB arama kurtarma ekibi yeni adımlar attı.
Kütahya 30 Ağustos OSB arama kurtarma ekibi AFAD ile eğitime devam ediyor

Kütahya 30 Ağustos OSB arama kurtarma ekibi AFAD ile eğitime devam ediyor - 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve 11 ilimizde büyük bir yıkıma neden olan deprem felaketinin yaraları sarılmaya devam ediyor.

Türkiye deprem şehitlerini anarken oluşabilecek yeni deprem felaketlerinin önüne geçebilmek adına ise başlatılan çalışmalar tüm hızı ile sürüyor. Türkiye'nen pek çok ilinin fay hattı üzerinde yer alması ve pek çok fay hattının aktif olması tehlikeyi arttırırken alarm seviyesine geçilmesine neden olmuştu. Bu kapsamda Kütahya'da çalışmalarını hızlandırdı.

KÜTAHYA'DA DEPREME HAZIRLIK ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR!

Kütahya 30 Ağustos Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Arama Kurtarma Ekibinin AFAD ile akreditasyon çalışmalarına devam ettiği bildirildi.

afad-2.jpg

Kütahya 30 Ağustos OSB Müdürü Murat Demir, OSB Arama Kurtarma Ekibinin AFAD Hafif Arama Kurtarma Ekibi akreditasyon çalışmalarını sürdürerek afet ve acil durum yönetimi konusunda yetkinliğini resmileştirme çalışmalarına hızla devam ettiğini söyledi.

afad-1.jpg

Müdür Demir, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından takdim edilen teşekkür belgesini, Kütahya Milletvekili Mehmet Demir'in elinden teslim aldı.

6 Şubat depremlerinde arama kurtarma çalışmalarının önemi bir kere daha ortaya çıkmış, donanımlı ve eğitimli ekiplerin yürüttükleri çalışmalar ile enkaz altından binlerce kişi sağ olarak kurtarılmıştı.