Kültürlü Çocuk Yetiştirme Rehberi

Çocuklar derslerle dolan beyinlerini daha etkin kullanabilmek için kültürel etkinliklere de gitmeli. İşte kültürlü çocuk yetiştirme rehberi!
Kültürlü Çocuk Yetiştirme Rehberi

Çocuklar dünyaya geldikleri andan itibaren izlemeye başlar. Ebeveyn veya bakıcıyı taklit ederek davranışlarını şekillendirmeye başlayan çocuk rol modelinden ne görüyorsa ona özenir. Bu da çocuklarda sağlıklı bir gelişim konusunda farklılıklara neden olur.

Ebeveyni bağıran ve şiddet gösteren çocuk da kendini o şekilde ifade etmeye başlar. Bu durumun tam tersi süreçlerde de çocuğuyla ilgilenen ebeveyn kaliteli zaman geçirdiğinde kültürlenme konusunda yapıcı sonuçlar elde edebilir. Kitap okuma alışkanlığı, kültürel etkinlikler ve spor, dans ya da resim gibi sanatsal faaliyetler söz konusu olduğunda çocuğun hayata bakış açısı değişir.

Bu değişim olumlu olarak değerlendirildiğinde, derslere olan ilgi de farklılaşır. Nitelikli bir eğitim almak sadece iyi okullara giderek değil bu eğitim kurumlarında verlen derslere karşı ilgili olmakla mümkündür.

Çocuğa Örnek Olmak

Çocuğa örnek olmak son derece önemli bir mesaj oluyor. Siz kitap okursanız çocuk da kitap okur. Siz resim yaparsanız çocuk da resim yapar. Bu yüzden doğru biçimde kullanılan hobilerle çocuğa örnek olan davranışlarla ilgili mesaj verilmesi, ilginin uyarılmasına neden olur. Özellikle ilk 5 yıl sizi taklit edecek olan çocuğunuza ne kadar doğru etkinlik yaptırırsanız o kadar karlı çıkarsınız. Çocukla uzun süre vakit geçirmek değil kaliteli vakit geçirmek önemlidir. Bu yüzden zaman ayırma kavramını kaliteli vakit geçirme şeklinde düzenlemeniz önemlidir.

Çocuğunuzla Vakit Geçirin

Çocuğunuzla bir kültür sanat etkinliğine gitmek, belgesel ya da eğitici videolar izlemek söz konusu olduğunda ne kadar eğlendiğini fark edebilirsiniz. Çocuğunuz sizin ilginize muhtaç olduğu için kendini geliştirmek ve sizden aferin almak için çalışacaktır. Bu süreçte onu desteklerseniz, kültürel açıdan gelişen çocuklar arasında olduğunu görürsünüz.