Kreşe Gitmek İstemeyen Çocuklar

Birçok ebeveyn çalıştığı için ya da çocuğun sosyalleşmesini istediği için 3 yaşından itibaren kreş eğitimi konusunda arayışlara giriyor. Bazı çocuklar ise bu süreci iyi deneyimleyemiyorlar ve kreşe gitmemek için direniyorlar.
Kreşe Gitmek İstemeyen Çocuklar

Kreşe gitmek istemeyenlerin zorlanmaması gerektiğini ifade eden uzmanlar, özellikle ilerleyen zaman için önemli olan kişilik gelişiminin ilk 5 yılının hayati bir önem taşıdığını ve çocuğun zorla gönderilmemesi gerektiğini ifade ediyor.  Bu yüzden çocuğun zaten uzun yıllar okul hayatı olacağı için baskı ve ısrar edilerek iyice eğitimden soğutulmaması gerekiyor.

Çocuk için en iyi eğitim alanı evidir. Evde ilk 5 yıl huzurlu ve tatmin edici bir zaman geçiren çocuk okul hayatına da uyum sağlayacaktır. Aile içindeki güveni ve huzuru olan çocuk, aile dışına çıktığında kendini yalnız hissedebilir. Bu durumda mutlaka önlem alınması gerekir.

Çocuk Ağlayarak Okula Gönderilmemeli

Çocuk okula gitmemek için ağlıyorsa ve üzülüp küsüyorsa ailenin gerekirse pedagojik destek alması,  çocuğu çaresiz bir şekilde kreşe bırakmaması gerekiyor.

Terk edilmiş hissi yerleşen çocuklar birçok açıdan sorunlu bireyler haline geliyor. Birçok kişi için önemli olan yaşam koşullarının değerlendirilmesi için ihtiyaç duyulan aile temelinin güvenli bağlanması oldukça önemlidir. Çocuğun ruh sağlığı için kreşe gitmeye zorlanmak oldukça yıpratıcı bir etkidir. Bu yüzden aileden bakacak bir aile bireyi varsa onunla zaman geçirilmesi yoksa annenin çocuğun bakımını üstlenmesi şarttır.