KPSS Sınav Stresini Azaltma Yolları

KPSS sınav stresini azaltma yolları ile sınava kendinizi daha iyi şekilde hazırlayabilirsiniz. 
KPSS Sınav Stresini Azaltma Yolları

Stres bazen başarıyı düşürebilen bir durum olduğu için son derece önemlidir.

Son Dakikaya Sınav Bırakmayın

Kpss sınav stresini azaltma yolları  içerisinde belki de en yöntemlerden biri çalışmayı son dakikaya bırakmaktır. Son dakika çalışmaları genellikle panikle yapıldığı için ciddi bir sıkıntı demektir.  Sınavda bilgiler ne kadar sizde uzun zaman önce  beyninize yerleşirse bunun üzerine yerleşecek yeni bilgilerin olması da bir o kadar önemlidir. Yani üst üste bilgi edinileceği için ve bu bilgiler temelden zora doğru gideceğinden  sıkıştırma şekilde ders olmamalıdır. Dersi sindirerek çalışmak ve zamana yaymak az da olsa zamanında çalışmak kritik bir konudur. Sizin sınav sitresinizi de doğrudan etkiler.

Son Bir Hafta Motivasyona Önem Verin

Birçok öğrenci sınava çok iyi çalışmasına rağmen kendini çok sıktığı için, üzerindeki stresi boşaltamadığı için sınavda olması gerekenden çok daha düşük puan alabiliyor. Bu nedenle KPSS öncesi yapılacaklar içinde en kritik bölümlerden biri  son bir haftayı  dinlenme ve motivasyona ayırmak olacaktır. Ancak bunu sınava iyi hazırlanmadıysanız da yapmanızda fayda vardır. Çünkü son dakika hazırlığı size çok fazla bir şey kazandırmayacaktır.   Motive olurken bu noktada sınav öncesi alkol almama gibi detaylara da önem vermek gerekir. Çünkü aksi halde siz ayılana kadar sınavın bitmesi muhtemeldir. Ayrıca baş ağırısı gibi durumlarla da uğraşmak zorunda kalmazsınız.

Kendinize Güvenin

KPSS sınav stresini azaltmak için  kendinize ve yapacaklarınıza güvenmeniz gerekir. Sınavın stresinin sizi kontrol altına almaması için güven önemli bir detaydır. Aksi halde endişeler sizi meşgul eder ve bu da bir soruya odaklanmama nedenidir. Doğru odaklanma olmazsa da doğru yanıt olmaz.