KPSS geç başvuru 2024 | KPSS geç başvuru başladı mı, başvuru ücreti ne kadar?

KPSS geç başvuru tarihleri, özellikle başvuruları kaçıran adaylar tarafından araştırılıyor. KPSS genç başvuru başladı mı, geç başvuru ücreti ne kadar? KPSS geç başvuru tarihine ilişkin merak edilenler haberimizde
KPSS geç başvuru 2024 | KPSS geç başvuru başladı mı, başvuru ücreti ne kadar?

ÖSYM’nin düzenleyeceği KPSS oturumları için lisans başvuruları tamamlandı. Ancak çeşitli sebeplerden ötürü başvuru yapamayan ve başvurularını kaçıran adaylar KPSS geç başvuru tarihlerini araştırmaya başladı. KPSS geç başvuru ne zaman başladı? KPSS geç başvuru ücreti ne kadar, KPSS başvuruları ne zamana kadar devam edecek?

KPSS GEÇ BAŞVURU NE ZAMAN?

KPSS lisans geç başvurular dün itibarıyla sona erdi. Ancak süre ve sürece ilişkin adayların araştırması hala devam ediyor. KPSS geç başvuru ücretleri ve başvuru tarihlerine ilişkin detaylar merak konusu oldu. KPSS başvurularında lisans için her bir oturumun 350 TL olacağı, Alan bilgisi sınavında her oturumun 235 TL ve KPSS ÖABT de ücretin 350 TL olduğu açıklandı.

KPSS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ

KPSS geç başvuru ücretleri her yıl yüzde 50 zamlı olarak ödenir. Genel Kültür – Genel Yetenek – Eğitim Bilimleri ve alan Bilgisi sınav ücretleri de bu kapsamda belli oldu. İşte KPSS geç başvuru ücretleri:

  • KPSS lisans geç başvuru ücreti: 525 TL
  • KPSS alan bilgisi geç başvuru ücreti: 352,5 TL
  • KPSS ÖABT geç başvuru ücreti: 525 TL

KPSS GEÇ BAŞVURU NASIL YAPILIR?

KPSS geç başvurularını tamamlamak isteyen adaylar başvurularını ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden yapılabilecek. KPSS geç başvurular 22 – 23 Mayıs 2024 tarihleri arasında alındı. Adaylar normal başvuruların dışında geç başvuru zamanını kaçırmaları halinde ek bir zaman daha verilmeyecek. KPSS lisans başvuruları ve geç başvurular dün itibarıyla sona erdi.

Adayların belirlenen süreler içerisinde hem ücretini yatırmış hem de başvuru işlemlerini yapması gerekiyordu.