KPSS Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kamu Personeli Seçme Sınavından yeterli puanları alan kişiler kamu kurum ve kuruluşları ilanlarına başvuru yapabilirler. KPSS ile memur olabilmek için gereken en az puan 70 olsa da en yüksek puan alan adaylar atanma konusunda daha oluyor.
KPSS Başvurusu Nasıl Yapılır?

ÖSYM Aday İşlemleri Bölümünde geçerli bir fotoğrafı ve eğitim bilgisi olmayan adaylar, başvurularını Ösym merkezinden yapacaklardır.

•Fotoğrafın geçerli olabilmesi için son 50 ay içerisinde çekilmiş olması gerekir ve ÖSYM tarafından onaylanmalıdır,

•Eğitim bilgileri, Yükseköğretim Bilgi Sistemi veya ÖSYM arşivi kaynaklı olmalı ve herhangi bir düzeltme/değişiklik bulunmamalıdır.

Adaylar, seçmiş oldukları oturumlara göre sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayabilirler.

LİSANS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adayların KPSS başvuru yapabilmeleri için ÖSYM’ nin internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak başvurularını yapabilirler, e-Devlet sistemi kullanılarak da ÖSYM' ye giriş yapılabilir.

Adaylar ÖSYM "Sıkça sorulan sorular ve cevaplar" linkinten daha ayrıntılı bilgilere ulaşılabilir.

KPSS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Başvuruların tamamlanabilmesi için başvuru ücretinin ödenmesi gerekmektedir. Genel Yetenek-Genel Kültür sınavı 60 Türk Lirası, Eğitim Bilimleri sınavı 60 Türk Lirası ve alan sınavının her oturumu 40 Türk Lirası olarak belirlenmiştir.

KPSS BAŞVURU ÜCRETİ NASIL ÖDENİR?

Adaylar başvuru ücretini başvuru sayfadaki "ÖDEMELER" kısmından elektronik ortamdan da ödeyebilirler veya ilgili bankalara giderek ödemelerini gerçekleştirebilirler. Bankaya ücret yatıran adayların banka görevlisine T.C. Kimlik Numarasını ve sınav ücretini yatıracağını bildirmeli ve bankadan alacakları dekont üzerindeki bilgileri kontrol etmeleri ve dekontu sınava kadar saklamaları gerekir.

Ödeme Noktaları

Akbank, Albaraka Türk Katılım Bankası, Finansbank, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türk Ekonomi Bankası, Halkbank, ING Bank,Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Bankası

KPSS GEÇ BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Başvuru dönemini, başvuru tarihlerini kaçıran adaylar sınavı kaçırmış sayılmazlar. Geç başvuru gününde KPSS başvurularını yapabilirler. ÖSYM nin belirlediği geç başvuru tarihinde adayların tüm başvuru işlemlerini aynı gün içerisinde tamamlamaları gerekmektedir. Ayrıca geç başvuru gününde başvuru ücretleri normal ücretlerden daha fazladır. Geç başvuru gününde sınav ücreti, ÖSYM'nin internet sayfasında bulunan e-İŞLEMLER kısmında yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile ödenmelidir. Geç başvuru gününde bankalardan ücret ödemesi yapılmamalıdır.