KPSS Başvuru İşlemleri

Kamu personeli olmak isteyenlerin dört gözle beklediği KPSS başvuru işlemleri başladı mı ya da ne zaman başlayacak merak edenler ÖSYM’nin internet sitesini yakından takip ediyor.
KPSS Başvuru İşlemleri

Peki KPSS başvurusu nasıl yapılıyor? Hangi adya hangi sınava girebiliyor?

2018 yılında başlayan 10 Mayıs itibariyle alınmaya başlayan KPSS başvuruları, internet üzerinden yapılıyor. 21 Mayıs tarihine lisans mezunu adayların ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine giriş yaparak başvuru yapmaları, sonrasında ise sınav başvuru ücretini ilgili bankalara ödemeleri gerekiyor. Şifresi olmayan adaylar ise en yakın ÖSYM bürosuna giderek şifrelerini alarak fotoğraflarını güncelliyorlar.

KPSS Ne Zaman?

KPSS gENEL yetenek, Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri 22 Temmuz 2018 tarihinde yapılacak. Alan bilgisi ise 28 Temmuz tarihinde yapılacak. Öğretmenler için önemli olan Öğretmenlik Alan bilgisi ise 5 Ağustos tarihinde yapılacak. 2018 çift yıl olduğu için sınav sonuçları iki yıl geçerli olacak. 2016 KPSS sonuçlarıyla, 2018 KPSS sonuçları açıklanana kadar başvuru yapılabilecek.

KPSS Ortaöğretim Başvuruları Ne Zaman?

KPSS Ortaöğretim Sınavı başvurusu 2018 yılında Temmuz ayında başlayacak. 3 temmuz ile 19 temmuz arasında başvuru yapılacak olan KPSS lise ve önlisans sınavı da 7 Ekim ve 4 Kasım tarihlerinde yapılacak. Adaylar başvuru işlemlerini ağustos ayında yapacak ve sınav 1 yıl geçerli olacak.

KPSS Sınav Ücreti Nereye Ödenecek?

KPSS ücretleri online olarak kredi kartı ya da banka kartıyla e-işlemler kısmındaki ödemeler bölümünde ödenebilecek. Adaylar istedikleri takdirde TEB, Halkbank, Ziraat Bankası, Kuveyt Türk, Finansbank ve Akbank’tan da KPSS sınav ücreti ödemelerini yapabilecekler. Sınav ücreti bu yıl için 60 TL olarak belirlendi. Adaylar sınava girecekleri alan varsa her bir oturum için de 40’ar liralık ücreti ilgili bankalara yatıracaklar.