KPSS 85 ve Üzeri Almak İçin Nasıl Çalışmalı

KPSS’den iyi puan almak denilince en az 85 ve üzeri kabul ediliyor. Çünkü daha az puan alanların yerleşme şansı neredeyse kalmıyor.
KPSS 85 ve Üzeri Almak İçin Nasıl Çalışmalı

85 puan bazıları için yüksek gelse de düzenli ve verimli çalışma ile aslında hayal değil. Peki en az 85 almak için nasıl çalışmalı?

Parça- Bütün Yöntemi ile Kodlayın

İlk olarak konulara yüzeysel olarak bakın ve sistematiği kafanızda oturun. En başta ayrıntılara gömülmek işi karıştıracaktır. Temel konuları kavradıktan sonra tekrar ayrıntılara girerek bilginizi zenginleştirebilirsiniz.

Çözümlü Çıkmış Sorular

Muhtemelen bu sene sorulacak sorular da önceki yılların benzeri olacaktır. Bu yüzden çıkmış sorular çözülerek ÖSYM’nin soru tipleri alışılmalıdır. Çok soru gelen yerlere fazladan çalışmalısınız. Çalışırken birine anlatırmış gibi sesli olarak anlatmak akılda daha iyi kalacaktır. Ezber gerektiren hususları da kısa ve öz not alın ki sınava yakın tekrar edebilesiniz.

Çok Soru Çözen Kazanır

Ne kadar konu çalışsanız da soru çözmezseniz eksiklerinizi göremezsiniz. Konu çalıştıktan sonra mutlaka soru çözerek eksikleri tespit etmelisiniz. Bitirdiğiniz konularla ilgili de dönemsel olarak sorular çözerek tekrar yapmalısınız. Soru çözmek için her şeyi çalışmayı beklemeyin. Çalıştığınız konunun hemen arkasına ve aradan zaman geçtikten sonra mutlaka soru çözmelisiniz. Böylece hem daha iyi yerleşir, hem de unutmazsınız.

Denemeler Candır

Konu ve soru çözme işini sınavdan aylar önce bitirmek sizi öne geçirir. En azından bir ayınızı sırf denemelere ayırmalısınız. Konu çalıştığınız dönemde ayda bir deneme çözerken, sınav yaklaştıkça 2-3 günde bir deneme çözün. Günde 250 sorunun altına düşmeden soru çözün. Sınava en az bir ay kala KPSS’ye benzer yayınevleri denemesini her gün çözün ve süre tutmaya özen gösterin.