Köy Yaşam Merkezleri Uşak köylüsünün kalbi oldu

Geçtiğimiz ağustos ayında yardımcı, danışman ve müsteşarlarıyla Uşak’a gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Merkeze bağlı Ortaköy’de kurulan Ortaköy Yaşam Merkezi’nin açılışını gerçekleştirmiş ve burayı Türkiye’ye örnek yaşam merkezi ilan etmişti.
Köy Yaşam Merkezleri Uşak köylüsünün kalbi oldu

O tarihten bu yana geçen 5 ay içerisinde Uşak’ta 21 köy okulunun bakım ve tadilattan geçirildiğini kaydeden Uşak Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, köy yaşam merkezlerinin faaliyete geçtiği köylerde köyün kalbi haline geldiğini belirtti.

Ortaköy Muhtarı İlyas Sungur, köy yaşam merkezinin köyde yaşamlarını tamamen değiştirdiğini, köylünün sosyalleştiğini ve meslek sahibi olduğunu, bu durumdan çok mutlu olduklarını kaydetti.

“Kullanılmayan köy okullarını yaşam merkezîne dönüştürüyoruz”

Uşak Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, “Millî Eğitim Bakanlığımızın başlattığı Köy Yaşam Merkezleri Projesi kapsamında Uşak’ta da kapalı köy okullarının bakım ve onarımları yapılarak bu okulların anaokulu, ilkokul ve kurs merkezi olarak hizmet vermesine imkân veren “Köy Yaşam Merkezleri” açılmasına dönük çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Türkiye genelinde kullanılmayan köy okulu binaları, Köy Yaşam Merkezleri Projesi’yle ihtiyaçlar doğrultusunda anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, kütüphane; matematik, doğa, bilim ve tasarım gibi farklı alanda hizmet veren atölyelerle gençlik kampları gibi eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlara dönüştürüldü. Bu kapsamda Uşak'ta öğrencilerin ve köy halkının hizmetine sunulan Köy Yaşam Merkezleri, köylerin kalbi olmaya devam ediyor.

Millî Eğitim Bakanlığımızca başlatılan “Köy Yaşam Merkezi Projesi” kapsamında hâlihazırda 21 köy okulumuz onarım ve tadilattan geçirilerek köy yaşam merkezine dönüştürülmüştür. Köy yaşam merkezlerimizde okul öncesi ve ilkokuldaki çocuklarımız eğitim öğretim faaliyetlerine devam ederken aynı çatı altında köyde yaşayan vatandaşlarımızın her türlü eğitim ihtiyacını karşılamak için farklı alanlarda kurslar açılmaktadır.

Uşak’ta kapalı köy okullarımızın “Köy Yaşam Merkezi” ne dönüştürülmesine yönelik çalışmalar aralıksız devam etmektedir” dedi.

“Ortaköy Yaşam Merkezi köylümüzün yaşam biçimini değiştirdi”

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından açılışı yapılarak Türkiye’ye örnek ilan edilen Ortaköy Yaşam Merkezi’nde bugüne kadar yaklaşık 80 kişi kurs görerek sertifika aldı ve meslek sahibi oldu.

Köy Yaşam Merkezinin köylünün yaşamını değiştirdiğini belirten Köy Muhtarı İlyas Sungur, “Geçen yıl ağustos ayında Sayın Bakanımızın hizmete açtığı yaşam merkezimizde; 6 ayda düzenlediğimiz, büyükbaş hayvan yetiştiriciliği kursundan 65, biçki dikiş kursundan 15 kadınımız mezun oldu ve sertifikalarını aldı. Burası köylümüzün kalbi oldu ve yaşam biçimini değiştirdi. Köylümüz burada eğitiliyor, sosyalleşiyor ve meslek sahibi oluyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bile twitlerinde Ortaköy Yaşam Merkezi’nin fotoğraflarını kullanıyor. Bu durum beni ve köylülerimi çok mutlu ediyor. Köy merkezimiz köyümüzün ev köylümüzün yaşam tarzını değiştirdi.

Emeği geçen tüm devlet büyüklerimizden Allah razı olsun. Çok memnunuz” dedi.

(SALİH KILINÇ /HABER)