Klasik Eğitim Alan Mı Daha Bilgilidir? Gezen Mi?

Yıllardır sorulan klasik sorulardan bir tanesi, “Okuyan mı daha bilgilidir, gezen mi?” Bazıları elbette ki okuyan diyebilir, çünkü bir üniversitede okumak gerçekten önemli bir durum, fakat bazıları ise gezmek diyebilir, çünkü gezerken birçok pratiği yapabiliyorsunuz.
Klasik Eğitim Alan Mı Daha Bilgilidir? Gezen Mi?

Aslında doğru olan, hem okuyan hem de gezendir, çünkü her şeyde, hem teorik bilgilere ihtiyacınız vardır, hem de pratik.

Her ikisini bir arada yapabilmeniz gerekir. Okulda teorik ve bazı pratik bilgiler alabilirsiniz, hatta en çokta kendi uzmanlık alanınızda, fakat gezerken oturduğunuz yerden öğrenemeyeceğiniz birçok şeyi öğrenebiliyorsunuz. Eğitimde hem teorik, hem de pratik bilgiler çok önemlidir. Biri olmadan diğerinin olması çok anlamsız kalıyor. Bu sebeple bir kişinin eğitim alırken, hem okulunda teorik bilgiler, hem de kendi başına veya arkadaşları ya da ailesi ile gezerek veyahut okulun organize edeceği gezilere katılarak, pratik bilgiler de edinmesi gerekiyor. Eğitim hayatın çok önemli bir parçasıdır, çünkü bir insanın başkalarına bir şeyler öğretebilmesi için veya eğitebilmesi için, önce kendisini eğitmesi gerekiyor.

Eğitim Mi Gezme Mi?

Eğitim alan mı daha bilgilidir, yoksa gezen mi diye sorarsanız, bugünlerde size “Sence?” diye bir soru ile cevap alırsınız, çünkü bir şeyler öğrenmek için ne artık okulda eğitim almak yetiyor, nede sadece gezmek. Bu yüzden birçok aktiviteler ve geziler organize ediliyor. Bazı gezilere gidemeyen veya ailesinin göndermediği öğrenciler olabiliyor, fakat bu tür geziler ve aktiviteler, öğrenciye veya eğitim alan kişiye büyük bir katkı sağlıyor. Özetle bu soru için şunu diyebiliriz ki, herhangi bir kişi, hem okulunda eğitim alarak, hem de gezerek bilgi sahibi olabilir. Sadece gezerek veya sadece okuyarak 100% bilgi sahibi olmak, imkânsız olmasa bile kolay değildir. Yeter ki okumak istesin ama diğer taraftan da gezip eğlenebilsin.