KDK'dan MEB kararı! Okullarda ders süreleri böyle olacak!

Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından ders süreleri hakkında Milli Eğitim Bakanlığı’na yönelik tavsiye kararı alındı. Ders süreleri bundan sonra nasıl ayarlanacak?
KDK'dan MEB kararı! Okullarda ders süreleri böyle olacak!

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) zaman zaman aldığı kararlar ile gündeme geliyor. Son kararlardan birisi de Milli Eğitim bakanlığı hakkında oldu. Bu karara göre okullarda blok ders uygulamasının yapılmaması istendi. Bu karar Diyarbakır’da bir velinin Kamu Denetçiliği Kurumu’na yaptığı başvuru neticesinde alındı.

VELİ BLOK DERSLERDEN ŞİKAYETÇİ OLDU

Diyarbakır’da bir lise öğrencisinin velisi blok ders uygulamasının öğrenciler üzerinde olumsuz etkisi olduğunu iddia ederek KDK’ya başvuru yaptı. Veliye göre 80 dakika süren blok dersler öğrencileri yoruyor ve eğitim kalitesini azaltıyor. Velinin başvurusunda öğrenci merkezli bir eğitim anlayışının okullarda olmasının daha doğru olacağı vurgulandı. Buna uygun olarak da derslerin 40 dakika ve ardından 15 dakikalık teneffüs uygulaması yapılması veli tarafından dile getirildi.

TAVSİYE KARARI ÇIKTI

Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından velinin yapmış olduğu bu başvuru görüşülerek değerlendirildi. KDK aldığı kararda blok ders uygulamasının öğrenci merkezli aktif öğrenme anlayışına aykırı olduğunu vurguladı. Yapılan blok ders uygulamasının eğitimde verimliliği azalttığı, öğrencilerin dikkatini toplamalarını çok zor bir hale getirdiği ifade edildi. Bu gerekçeler ile beraber hem Milli Eğitim Bakanlığı’na hem de Diyarbakır Valiliği’ne blok derslerin öğrenci yararına yeniden düzenlenmesine dair tavsiye kararı verildi.

Kamu Denetçiliği Kurumu’nun almış olduğu bu kararın sonuçlarının neler olacağını milyonlarca öğrenci ve aileleri merakla beklemeye başladılar. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu kararı uygulamak gibi bir zorunluluğu bulunmuyor. Ancak Bakanlık bu kararı değerlendirerek blok ders uygulamasını okullarda tamamen kaldırabilir. Böyle bir uygulama yapıldığında da sadece Diyarbakır’da değil tüm ülkede okullarda blok dersler tarih olabilir.