KARNESİZ YARIYIL TATİLİ İÇİN VALİDEN MESAJ VAR

Bu yıl corona virüs pandemisi nedeniyle 31 Ağustos'ta EBA TV üzerinden uzaktan eğitim modeliyle başlayan 2020-2021 Eğitim ve Öğretim İlk Yarı Yılı 25 Ocak Cuma günü sona erdi.
KARNESİZ YARIYIL TATİLİ İÇİN VALİDEN MESAJ VAR

5 Şubat Pazartesi günü başlayacak 2. Yarıyıla kadar Uşak’ta 428 okulda görev yapan 4 bin 494 öğretmen ve eğitim gören 61 bin 604 öğrenci 15 gün tatile girdi.

Uşak Valisi Funda Kocabıyık,  2020-2021 eğitimi - öğretim yarıyıl tatili sebebiyle öğrenci, öğretmen ve aileler için bir mesaj yayınladı. Kocabıyık, öğrencilere 15 gün boyunca bol dinlenip eğlenmelerini tavsiye etti.

2020-2021 eğitim-öğretim yılının birinci dönemini tamamlandığını belirten Kocabıyık, “Covid-19 salgınından kaynaklanan ve dünyayı içine alan dönüşüm, eğitim sistemimize de yansındı. Bu süreçte “ilk önce sağlık” diyerek eğitimde de dijitalleşmeye doğru yol aldık. Bu sürece öğrencilerimizin uyum sağlaması, uzaktan eğitimin sorunsuz ilerlemesi amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarımızdan velilerimize kadar büyük bir özen gösterdik. Millî Eğitim Bakanlığımız gerek dijital platformları gerekse yayınları ile eğitim-öğretim sürecinin aksamaması için büyük bir özen gösterdi ve göstermeye de devam ediyor. Bizler de ilimizde öğrencilerimizin eğitim-öğretimi için ilgili kurumlarımızla birlikte İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzle iş birliği içinde projeler ürettik, uygulamaya koyduk” dedi.

“ÖĞRENMEYE HEVESLİ OLDUĞUNUZ HER YER OKULDUR”

Kocabıyık, öğrencilere, “Biliyoruz ki bu süreç geçen senelere göre sizin için daha zorlayıcı geçiyor. Bizler size destek olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bizler de en az sizin kadar pandeminin sonlanıp okullarınıza, öğretmenlerinize ve arkadaşlarınıza kavuşmanızı istiyoruz. Fakat pandemi sonlanana kadar sizin sağlığınız için Bakanlıklarımızın talimatları doğrultusunda alınan kararlara uyum sağlamalıyız. Unutmayın ki okul, öğrenmeye hevesli olduğunuz her yerdir. Yeter ki sizler çalışın, “başarmak” yolunda ilerleyin. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da değerli öğretmenlerimiz, okul müdürlerimiz ve Millî Eğitim Bakanlığımız yanınızda olacaktır. Büyük bir gayretle 2020-2021 eğitim-öğretim yılının birinci dönemini tamamladınız. Her ne kadar yüz yüze karne alamamış olsanız da ara tatil heyecanınızı sizinle paylaşıyoruz. Ara tatil boyunca Covid-19’la mücadelede alınan tedbirlere ve kurallara uyarak bol bol eğlenmenizi, dinlenmenizi ve kaliteli zaman geçirmenizi diliyorum. Her zaman söylediğimiz gibi kitap okumayı ise asla bırakmayın. Unutmayın okumak; zekâyı güzelleştirmektir, ruhu beslemektir, hayata farklı pencerelerden bakmayı sağlayacak en güzel yoldur” şeklinde seslendi.

ÖĞRETMENLERE TEŞEKKÜR

Mesajında öğretmenleri de unutmayan Kocabıyk, “Çocuklarımızın hem akademik hem de manevi olarak gelişmesinde çok büyük gayret gösteriyorsunuz. Sizler, geleceğimizin inşasında mesleğinizi fedakârlıkla icra ederken pandemi döneminde de çocuklarımız için verdiğiniz emek, sahip olduğunuz azim ve çalışkanlıkla yaptığınız işler takdire şayandır. Sizin için de yorucu bir eğitim-öğretim dönemi geçti. Bu süreçte yapmış olduğunuz özverili çalışmalarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin sağlıklı ve huzurlu bir yarıyıl tatili geçirmelerini diliyorum” ifadesini kullandı.