Karne parası başvurusu e devlet! Takdir teşekkür alana para yardımı başvuruları başladı mı?

Cuma günü Türkiye genelindeki okullarda karneler dağıtıldı. Bunun üzerine milyonlarca veli ve öğrenci karne yardımlarını araştırmaya başladı. Konu ile ilgili karne ve teşekkür alanlara yardım yapılacak mı? Ödemelere ilişkin detaylar haberimizde
Karne parası başvurusu e devlet! Takdir teşekkür alana para yardımı başvuruları başladı mı?

Karne parası verileceğine dair iddialar okulların tatile girmesi ile daha fazla araştırılmaya başlandı. Başarı Teşvik Programları kapsamında dereceye giren öğrencilere asgari ücretin yüzde 60’ı kadar destek parası ödeneceği iddia edilmişti. Bunun üzerine öğrenciler karne hediyesi başvurularını araştırmaya başladı.

Öğrenci ve veliler karnesinin yanında takdir ve teşekkür belgesi alanlar karne hediyesi para yardımını araştırıyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SÖYLEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde “Devlet okullarında okuyan ve dereceye giren ilk ve orta öğretim öğrencilerine asgari ücretin %60 orana varan tutarda destek vereceğiz” açıklaması sonrasında karne yardım detayları merak konusu oldu. Takdir ve teşekkür belgesi alanlar destekten yararlanabilecek mi? Destek ödemesi yapılacak mı, ne zaman yapılacak, kime yapılacak?

KYK ÖDEMELERİNE DE ZAM GELDİ

Bunun yanı sıra üniversite okurken Kredi Yurtlar Kurumu’ndan burs ya da kredi alan öğrencilere zam geldiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söylemişti:

“Yükseköğrenim öğrencilerimizin kredi burs miktarını lisans öğrencilerinde 850 liradan 1250 liraya, yüksek lisans için 2500 liraya. Doktora öğrencileri için 2550 liradan 3750 liraya çıkartıyoruz”

TAKDİR VE TEŞEKKÜR ALANLARA PARA DESTEĞİ

Takdir ve teşekkür alanlara para desteği verilecek mi? Henüz konu ile ilgili resmi bir açıklama gelmedi. Ancak yapılan açıklamalara göre başarılı olan öğrencilere asgari ücretin yüzde 60’ı oranında destek verilebileceği bu miktarın da 10 bin 200 TL’ye denk geldiği görülüyor.