Karne Notları İle Takdir Teşekkür Belgesi Hesaplama

Karne notlarından takdir teşekkür belgesi hesaplama işlemi online üzerinden kolayca yapılabilmektedir. Karnelerin alınmasına sayılı günler kala pek çok öğrenci karne notlarını merak etmekte ve takdir ya da teşekkür alıp alamadıklarını merak etmektedir.
Karne Notları İle Takdir Teşekkür Belgesi Hesaplama
E- Okul sistemine geçirilmiş olan ders notlarına bakarak sisteme girip tüm derslerin ortalamaları yazılıp aritmetik ortalama online sistemle kolayca yapılır. Kendiniz de isterseniz ortalamları hesaplayarak yaklaşık ortalamanın kaç olduğunu bularak takdir ya da teşekkür alıp alamayacağınızı kolayca hesaplayarak öğrenebilirsiniz. Bunun için e-okul sisteminde notların bulunduğu yerde belgelerin nasıl hesaplanacağı yazmaktadır. En alt kısımda bu konuda bilgi vermektedir. Biz de kısaca hesaplamanın nasıl yapılacağını kısaca sizlere anlatmaya çalışalım:

 

E Okuldan Takdir Teşekkür Hesaplaması Nasıl Yapılır?
E okuldan takdir teşekkür hesaplama işlemi için öncelikle tüm notlarınızın sisteme geçmesi gerekir. Birinci ve ikinci yazılı notları sonuçları, sözlü notları ve proje notları gibi tüm notlar sisteme geçtikten sonra hesaplama işlemi yapabilirsiniz. Karne notları hesaplanırken şu şekilde hesaplama sistemi uygulanır; Önce proje notları hesaplanır ortalaması alınır. Sözlü notlarının da ortalaması alınır ve sözlü ve proje ortalaması hesaplanır. Sonra yazılı ve diğer sözlü ve proje ortalaması alındıktan sonra çıka sonuç üçe bölünür ve bu çıkan puan sizin ağırlıklı ders puanınızdır. Yani karneye geçecek olan notunuzdur. Bu notları sistem kemndi hesapladığı için sizin bu konuda hesaplama yapmanıza gerek yoktur.

 

Takdir Teşekkür Hesaplama İşlemi
Takdir teşekkür hesaplama işlemi ortalama ders notları sistemde çıktıktan sonra tek tek tüm derslerin ortalama puanları yazılarak ders saatiyle çarpılır. Örneğin Türkçeden 80 alan bir öğrencinin Türkçe puanı ders saatiyle çarpılarak bulunur. Haftada 6 saat Türkçe ders saatinden hesaplanarak 6 ile 80 çarpılır. Sonuç çarpınca 480 eder. Diğer derslerde bu şekilde hesaplanarak çıkan sonuçlar tek tek toplanır ve ders saat toplamına bölünür. 70-85 arası puan teşekkür, 85-100 puan arası ise takdir belgesi hak etme puanıdır. Puanınız hangi aralıklarda kalıyorsa ona göre kaç takdir ya da teşekkür alıp alamadığınızı kolayca anlayabilirsiniz. Şunun da belirtelim; Ders ortalamanız takdir teşekkür almaya yetse bile Türkçe dersi ve matematik dersi 3’ün altındaysa belge alamaz. Aynı şekilde karnede hiç zayıf olmaması gerekiyor.