İş Dünyasından Vali Kocabıyık’a “hayırlı olsun” ziyareti

Uşak iş dünyası, Uşak Valisi Funda Kocabıyık’ı makamında ziyaret ederek “Hayırlı uğurlu olsun” dileklerini iletti ve başarılar diledi.
İş Dünyasından Vali Kocabıyık’a “hayırlı olsun” ziyareti

Uşak Valisi olarak atanan Vali Funda Kocabıyık’a hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor. Vali Funda Kocabıyık, bu kapsamda ayrı ayrı gerçekleşen ziyaretlerde sanayi ve iş dünyası temsilcilerinden;

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Selim Kandemir ve Yönetim Kurulu üyelerini,

Uşak Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Vakkas Dok ve Yönetim Kurulu Üyelerini,

Karma Organize Sanayi Bölgesi Başkanı İbrahim Karahallı ve Yönetim Kurulu Üyelerini,

Uşak Esnaf Odaları Birliği Başkanı Atalay Savaş ve Yönetim Kurulu Üyelerini,

TÜPRAG Genel Müdürü Mehmet Yılmaz’ı, makamında kabul ederek bir süre sohbet etti.

“UŞAK SANAYİSİ DAHA DA GÜÇLENECEK”

İş Dünyası  temsilcilerinin yapmış olduğu ziyaretlerle ilgili bir değerlendirmede bulunan Vali Funda Kocabıyık, “Tarihteki ilk paranın basıldığı topraklarda yer alan Uşak, tarih boyunca bir çok ilke imza attığı gibi sanayi sektöründe de öncü olan bir ildir. Uşak, bu tarihi birikimle, birisi kurulum aşamasında olmak üzere sınırları içinde barındırdığı dört adet organize sanayi bölgesi  ile gelişmiş bir sanayi kentidir. Ülkemizdeki, battaniye, gazlı bez, işlenmiş küçükbaş hayvan derisi üretimi ve geri dönüşümde birinci sırada yer alan Uşak, başta tekstil, deri ve seramik üretimi olmak üzere birçok sektörde faaliyet gösteren sanayi kuruluşları ile ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır. Buna bağlı olarak işsizlik oranı  Türkiye ortalamasının çok altında olan Uşak, gelişmiş sanayisi ile çevre illerin komşu ilçeleri için de önemli bir istihdam kapısıdır.

Gerek Uşak OSB, gerekse Karma OSB’de devam eden sanayi alanı genişletme çalışmalarının da tamamlanmasıyla önümüzdeki dönemlerde Uşak sanayisi daha da güçlenmiş olacaktır.

Nazik ziyaretler vesilesiyle, İlimizin kalkınmasında lokomotif görevi gören sanayi kuruluşları ve bağlı bulundukları oda yöneticileri ile çalışanlarına çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.” dedi.