İOKBS Bursluluk sınav giriş belgesi sorgulama ekranı 2023! Devlet Bursluluk sınavı giriş yerleri

Bursluluk sınavı giriş yerleri 2023 için veliler ve öğrencilere yönelik MEB'den açıklama geldi. İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınav (İOKBS) sınav tarihi ve bursluluk sınavı giriş yerleri açıklaması geldi.
İOKBS Bursluluk sınav giriş belgesi sorgulama ekranı 2023! Devlet Bursluluk sınavı giriş yerleri

İOKBS Bursluluk sınav giriş belgesi sorgulama ekranı 2023! Devlet Bursluluk sınavı giriş yerleri - 2023 devlet bursluluk sınavı için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından son dakika açıklaması yapıldı.

Her sene olduğu gibi bu senede ortaokul 5, 6, 7, 8. sınıf ile lise 9, 10 ve 11'inci sınıflarda eğitim gören öğrenciler için düzenlenecek olan burslulul sınavı için geri sayım başladı. Sınavda başarılı olan öğrencilere burs verilecek.

İOKBS BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE, SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

Sayısal ve sözel derslerden toplam 100 soruyu yanıtlamak için adaylara 120 dakikalık sürenin verileceği bursluluk sınavı için geri sayım başladı. Ortaokul 5, 6, 7, 8. sınıf ile lise 9, 10 ve 11'inci sınıflarda eğitim gören öğrenciler için düzenlenecek olan sınav tarihi 3 Eylül 2023 Pazar günü gerçekleştirilecek.

Yapılacak olan sınavın sonuçları ise 22 Eylül 2023 tarihi itibari ile erişime açılacak.

İOKBS SINAV YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2023?

2023 Bursluluk sınavı giriş belgesi henüz adayların erişimine açılmadı. Başvuru kılavuzunda yer alan bilgiye göre, İOKBS sınav giriş belgesi sınav tarihinden en az 7 gün önce ilan edilecek. Buna göre söz konusu sınav yerlerinin bugün yani 28 Ağustos 2023 Pazartesi günü itibari ile gün içerisinde ilan edilmesi bekleniyor.

İOKBS sınav giriş belgeleri, www.meb.gov.tr adresi üzerinden ilan edilecek. Öğrenciler İOKBS sınav giriş belgelerini T.C. kimlik numaraları ve doğum tarihi bilgilerini girerek sorgulayabilecek. Sınav giriş belgesi olmayan adaylar sınava giremeyecekler.