İnternetin Eğitime Katkıları

Adeta elimiz kolumuz haline gelen internetin eğitime katkıları doğru kullanıldığında son derece yararlıdır.
İnternetin Eğitime Katkıları

Kaliteli bir eğitim hayatı için kaynakları kısıtlı olanların kaynağı haline gelecek olan internet, doğru yararlanıldığında birçok kişi için özel ders almaktan daha etkili olabiliyor. Video paylaşım sitelerinde bulunan eğitim videoları, farklı yaş grupları ve eğitim seviyelerine göre derlenen içeriklerle birçok kişi için kurtarıcı haline geliyor.

Online Eğitim Videolarından Nasıl Yararlanabiliriz?

Online eğitim videolarından yararlanmak için güvenilir internet sitelerini takip edebilir, ihtiyacınız olan her zaman tekrar tekrar izleyerek öğrendiklerinizi pekiştirebilirsiniz. Son derece başarılı sonuçları bulunan interaktif eğitim sistemleri, zamanı kısıtlı olan ve özel ders alamayan, dersaneye gidemeyen öğrenciler için büyük bir fırsat haline geliyor. Güvenilir kaynaklardan yararlanmak isteyen herkes için bir fırsat olan bu portallar sayesinde, birçok kişi sınavlarda başarılı sonuçlar alabiliyor.

Ne Kadar Kullanılmalı?

Kitap okuma alışkanlığını bile değiştiren internet, sadece ihtiyacınız olduğunda kullanabileceğiniz bir kaynak olmalı. Çünkü sürekli açık olan ve elinizin altında boş zaman geçirme aracı olarak film izlediğiniz, alışveriş sitelerine baktığınız bir ortam olmaktan çıkarak, bir araç haline gelmelidir. Amaç olarak kullanıldığında pek bir yarar sağlaması söz konusu olmayacaktır.

Ne Zaman Kullanmalı?

2 yaşındaki bir bebeğin eline verdiğiniz tabletler onu miyom yapmak ve izlediği videolardaki oyuncaklara ve davranışlara özendirmekten başka bir işe yaramayacaktır. Bu yüzden okul döneminde günde 1 saat izin vereceğiniz çocuğunuza, 15 dakika ile ilgilenmesine izin verebilirsiniz. Yani ilk başta 15 dakika olan bu süre, ortaöğretim döneminde 1 saate kadar çıkabilir. Çocuğun sosyal hayatının önüne geçmemesi gereken internet teknolojisi, doğru kullanıldığında çocuğun kişisel gelişimi. Ve eğitim hayatı serinde olumlu etkilerde bulunacaktır.