İngilizce Öğrenmek İçin En Etkili Yöntemler Nelerdir?

İngilizce öğrenme için dil öğrenme bilimini biraz bilmek gerekir.
İngilizce Öğrenmek İçin En Etkili Yöntemler Nelerdir?

Hayvanlardan farklı olarak insanlar dil öğrenme yeteneğine sahiptirler. İngilizce şu an dünyada en çok konuşulan dildir. İngilizce bilmenin zorunlu bir hale geldiği günümüz dünyasında hala İngilizce bilmeyenlerin en etkili şekilde İngilizce öğrenmeleri gerekiyor. Öğrenmenin farklı yöntemleri bulunuyor. Herkes için aynı yöntem aynı derecede etkili olmayabiliyor. Kimisi için öğrenmek tamamen görsel bir aktivite iken bazıları için duyusal olabiliyor. Aşağıdaki yöntemleri deneyerek kendiniz için en uygun yöntemi seçip, İngilizce öğrenmeye başlayabilirsiniz.

Dinleyerek İngilizce Öğrenmek

Dinleyerek İngilizce öğrenmek bilim insanlar tarafından en çok önerilen yöntemdir. Dileyerek İngilizce öğrenmenin avantajı, bu işin tamamen bilinç dışı gerçekleşmesidir. Örtük öğrenme olarak da bilinen bu yöntem, sıkıcı değildir. Beyin otomatik olarak İngilizceyi fark eder ve öğrenmeye başlar. Kelimelerin ne anlama geldiğini bilmeseniz bile! Duyarak İngilizce öğrenmek için bol bol İngilizce dizi izleyin. Mümkünse gece yatarken ya da sporda İngilizce podcastler dinleyin, film izleyin. İngilizcenizin ne kadar geliştiğini fark edeceksiniz!

Müzik Dinleyerek İngilizce Öğrenmek

Müzik dinleyerek İngilizce öğrenmek hem eğlencelidir hem de öğrenmenin kalıcı olmasını sağlar. Çocukluk şarkıları kadar akılda kalıcı olur. Özellikle çocukken dil öğrenmek için müzik dinleme yönteminden faydalanılır. Yetişkinler de aynı şekilde müzikle öğrenebilir. Bilimsel araştırmalar müziği ve dili öğrenmenin birbirine çok benzediğini ortaya koymuştur. IOS ve Android telefona sahip olanlar için müzikle İngilizce öğrenilmesi adına çok sayıda uygulama bulunuyor. Bu uygulamaları telefonunuza indirin, şarkılara eşlik edin ve İngilizcenizi geliştirmeye başlayın.

Okuyarak İngilizce Öğrenmek

Okuyarak İngilizce öğrenmek kulağa biraz sıkıcı gelse de, kısa sürede İngilizcenizin gelişmesini sağlar. Çok ilginizi çeken bir alanda İngilizce makale ya da kitap okumaya başlayabilirsiniz. Özellikle kelimeler ve kavramlarla arası iyi olan kişiler İngilizce öğrenmek için bol bol okuma yapabilirler. Okuma sırasında bilmediğiniz kelime gördüğünüz zaman bu kelimeyi öğrenmeye gayret gösterin. Her gün yatmadan önce günde 10 dakika bile İngilizce kitap okumak gelişme sağlar.