İlkokula Başlama Yaşı Nasıl Hesaplanır?

Son dönemde yapılan değişimler nedeniyle okula başlama yaşı hakkında velilerin kafasında birbirinden farklı soru işaretleri oluşmaktadır.
İlkokula Başlama Yaşı Nasıl Hesaplanır?

Milli Eğitim Bakanlığı çocuklar için okula başlama yaşı hesaplama konusunda e-okul üzerinden yayınlamış olduğu robot ile kısa sürede bilgi alınmasını sağlamaktadır. Yapılan düzenlemeye göre artık çocuklar için ilkokula başlama yaşı 69 aya çıkarılmıştır. Bu nedenle özellikle yeni okula başlayacak olan çocuklar için velilerin yaş hesaplama konusunda daha rahat işlem yapabilmesi için MEB yeni bir robot hazırladı.

Okula Başlama Yaşı Hesaplama

Çocukların okula başlama dönemi için belirlenmiş olan 69 aya göre kayıt yaptırılması gerekir. Veliler özellikle okul döneminin yaklaşmasıyla birlikte ilkokula başlama yaşı nasıl hesaplanır? Sorusunun cevabını merak etmektedir. Hesaplama işlemi için gerekli bilgilerin hesaplama robotuna girilmesi yeterli olmaktadır.

Hesaplama sayfasına giriş yapıldıktan sonra çocuğunuzun doğum tarihini gün, ay ve yıl olarak girmeniz yeterli olmaktadır. Daha sonrasında hesapla seçeneğine basarak çıkan sonuca göre ilkokula kayıt yaptırıp yaptırmayacağınız hakkında bilgi alabilirsiniz.

Okulların açılmasına az zaman kalması velilerle de telaş yaşanmasına neden olmaktadır. Özellikle yeni okula başlayacak olan çocuklar için bu dönem hazırlıkları daha bir zorlayıcı olabilir. Ancak okula gidecek olan çocuklar için belirlenen yaş sınırı da velilerin kafasının karışmasına neden olmaktadır. Yapılan düzenlemeler sonucunda yeni okul döneminde 69 ay çocuklar için okula başlama yaşı olarak belirlenmiştir.

İlkokula Başlama Yaşı Değişti

Yeni dönemin yaklaşmasıyla birlikte özellikle okul telaşı hem velilere hem de çocukları sardı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda yeni dönemde okula başlayacak olan çocuklar için 69 ay yaş sınırı belirlendi. Bu dönemde okula başlamayı düşünen çocukları 69 aylık olması gerekmektedir. Değişen sınırlara göre anaokulu ya da anasınıfı kapsamında yer alacak olan çocuklar belirlenen eğitime alabilirler.

Veliler için ilkokula başlama yaşı kaç? Sorusu okul dönemi için en çok merak edilen konulardan biridir. 2019-2020 dönemi için okula başlayacak olan çocuklar için 69 ay yaş sınırı belirlenmiştir. Yeni dönemde okula gidecek olan çocukların 69 aylık olması gerekmektedir.