İlkokul Ortaokul Lise | 81 ilde geçerli SON DAKİKA 3 günlük ZORUNLU TATİL kararı az evvel açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan kararlar yakından takip edilirken yeni karar bu seferde MEB'den değil son dakika öğretmenlerden geldi!
İlkokul Ortaokul Lise | 81 ilde geçerli SON DAKİKA 3 günlük ZORUNLU TATİL kararı az evvel açıklandı

İlkokul Ortaokul Lise | 81 ilde geçerli SON DAKİKA 3 günlük ZORUNLU TATİL kararı az evvel açıklandı - Türkiye'de yaşanan şiddet olayları ne yazık ki son dönemde hızla artış gösterirken okullarda yaşanan şiddet olayları endişe yaratmaya başlamıştı. Bu olaylardan biri daha İstanbul'da yaşandı.

İstanbul Eyüpsultan’da özel bir lisede okul müdürü olan İbrahim Oktugan, bir öğrencinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Türk Eğitim-Sen, hayatını kaybeden meslektaşı için protesto kararı aldı. Bu çerçevede sendika üyesi öğretmenler, bu hafta içi perşembe günü okulun ilk dersi ile cuma günü tüm derslere girmeme kararı aldı.

CUMA GÜNÜ TÜM KADEMELERDE ÖĞRETMENLER DERSLERE GİRMEYECEK ÖĞRENCİLER 3 GÜNLÜK TATİL YAPACAK!

Türk Eğitim-Sen’den yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Yaşanan vahşeti protesto etmek amacıyla 09.05.2024 Perşembe günü ilk derse girmeme kararı aldık. 10.05.2024 Cuma günü de tüm öğretmenlerimizle birlikte iş bırakıyor, il milli eğitim müdürlükleri önünde yapacağımız basın açıklamalarıyla ’öğretmene şiddete hayır’ diyoruz. Ayrıca okullarımızda bir hafta süresince siyah kokart, kurdele ile derslere gireceğiz.

eylem.jpg

Meslektaşlarımıza yönelik şiddeti önleyecek etkili tedbirleri getirecek yasal düzenlemeler için ne bekliyorsunuz? Sendikamızın 2019 yılında eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti önleyici tedbirlerin alınması ve failler hakkında caydırıcı müeyyideler getirilmesi amacıyla hazırladığı ve milletvekilleri aracılığıyla TBMM’ye ilettiği kanan teklifimiz bir an önce hayata geçirilmelidir."

Okullarda yaşanan şiddet olaylarında yaşanan artış velileri de tedirgin ederken ek tedbirlerin hayata geçirilmesi istendi. Öğretmenler can güvenliklerinden endişe ederken okullarda artan akran zorbalığı da en büyük sorunlardan biri olarak gösteriliyordu. Alınan karar kapsamında tüm Türkiye'de Cuma gününe denk gelen 10 Mayıs günü öğretmenler derslere girmeyecek.