İlkokul Nakil Başvurusu Nasıl Yapılır?

İlkokul nakil başvurusu yapmak için dilekçe, e okul ve e devlet sistemleri kullanılabilmektedir. Adres değişikliği durumlarında, bazen de öğrencinin okuldan ayrılması gereken diğer hallerde İlkokul nakil başvurusu gerçekleşebilmektedir.
İlkokul Nakil Başvurusu Nasıl Yapılır?

E Okuldan İlkokul Nakil Başvurusu

E okul sitesi üzerinden ilkokul öğrencilerinin okul değişikliğine dair adımlar takip edilebilmektedir.

E okul sistemine giriş yapılır. Panel kullanıcı bilgilerinde şifre ve isim bilgisi kaydedilmektedir.

Nakil başvuru alanına tıklanarak devam edilir. E okul sisteminde nakil şartlarına uygunluk olmuyorsa nakil süreci kesintiye uğrayabilmektedir.

Öğrenci bilgisi alanında istenen bilgiler eksiksiz şekilde doldurulmalıdır.

TC kimlik numarası yazılır ve kayıt adres alanında olup olmadığı kontrol edilmektedir. Okul kayıt adreste değilse öncelikle adres uygunluğu sağlanmalıdır.

Sol alt kısma doğru nakil giriş nedeni bölümünden seçeneklerden uygun olanı seçilmelidir. Ardından boş kısımlar da doldurularak ilkokul nakil başvurusu tamamlanır.

E Okul Nakil Gerekçeleri Bölümü Nedir?

Başka okulda kardeşi olan öğrenci geçiş yapacaksa buna göre seçenek işaretlenir. Nakil gerekçeleri her öğrenci ve velinin durumuna göre değişebilmektedir.

Doğal afet meydana gelen yerlerde, deprem, sel nedeniyle okul kullanılamayacak durumdaysa nakil olabilir.

Adresi kayıt bölgesinde olan öğrenci için nakil gerekebilir.

Misafir öğrenci kapsamında nakil

Yabancı uyruklu öğrencilerin nakli

Özel eğitime ihtiyacı olduğu tespit edilen öğrenciler için nakiller

Okul çalışanının öğrencisi için nakil

Mevsimlik işçi velisi olan öğrencilerin nakli

Şehit, gazi gibi özel durumları olan ailelerde öğrencilerin nakli

Çalışan velilerin iş yeri adresinin okul kayıt bölgesi içinde olması nedeniyle nakil gibi durumlara göre nakil başvurusu işlemleri gerçekleşebilmektedir. Kanunlarda ekstra durumlarda da nakil için başvuru gerekebilir. Yabancı uyruklu öğrencilerde bu durum geçerlidir.

Dilekçeyle Meb İlkokul Nakil Başvurusu

Dilekçeyle ilkokul nakil başvurusu yapacakların okul müdürlüğüne dilekçeyle bunu gerçekleştirmesi mümkündür. Dilekçede gerekçe ve kurum ismi, başvuru yapan veli ve öğrencinin bilgileri yer almaktadır.

Nakillerin hangi dönemde olacağı Milli Eğitim Bakanlığı web sitesi üzerinden, çeşitli bilgilendirme kanallarından takip edilebilir. Doğrudan yapılacak başvurularda hafta içi mesai saatleri geçirilmemelidir. İlkokul nakil başvurusu gerekçeleri konusunda yanlış bilgi beyanı olmaması gerekmektedir.