Hükümetin seçim vaadiydi! Milyonlara kötü haber İptal edildiği açıklandı

Geçtiğimiz yıl mayıs ayında düzenlenen Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde hükümetin vaatleri arasında olan o konuya ilişkin milyonlarca kişiye kötü haber geldi. Resmen iptal edildiği açıklandı.
Hükümetin seçim vaadiydi! Milyonlara kötü haber İptal edildiği açıklandı

Konuya ilişkin aktarılan son dakika haberinin detaylarına göre Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarında mülakatın doğru bir yöntem olduğunu ifade ederek, kaldırılmayacağını açıkladı. Seçim öncesinde kamuda mülakatın kaldırılacağına dair olan vaatler ise hala milyonlarca kişinin aklında yer tutuyordu.

MÜLAKAT KALDIRILMAYACAK

Bakan Tekin, konuya ilişkin dün Ülke TV’nin canlı yayınına katıldı. Burada milyonlarca öğretmen adayının merakla beklediği mülakat konusuna da açıklık getirdi. Öğretmenlerin seçimi için en iyi ve en donanımlı aday seçimi için mülakat yolunun doğru olduğunun altını çizdi. Bu şekilde de mülakatın kaldırılmadığı anlaşılmış oldu.

TARİH DEĞİŞMEYECEK

Öğrenci ve velilerin merak ettiği LGS tarihi için de açıklamalarda bulunan Tekin, “Şu andaki beklentiler, her yılki kalitede olacağı. Tek fark, artık öğrenciler kendi okullarında değil eskiden de olduğu gibi farklı okullarda girecekler” dedi.

ERDOĞAN’DAN MÜLAKAT AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamuda mülakatın kaldırılmasına ilişkin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında, “Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak, gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız” demişti.

Son açıklamasında ise, mülakatın sınırlı ve çok özel meslek grupları için hala gereklilik olabileceğini ifade eden Cumhurbaşkanı sözlerinin devamında şu açıklamayı yapmıştı:

“Biz, mülakatları görevin gerektirdiği zorunluluklar dışında kaldırmayı vadettik. Görevin gerektirdiği hallerde ise hakkaniyetle hareket edilmesi temel yaklaşımımızdır. Mülakatlar çok sınırlı ve çok özel meslek gruplarında gerekli olabilir”

Mülakatlarda objektif kriterlerin oluşturulmasının önemli bir konu olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı o dönem İçişleri Bakanı ve Milli Eğitim Bakanı ile yeni bir haritası oluşacağının sinyalini vermişti.