Hisarcık'ta miniklerden Yaşlılar Haftası etkinliği

Yaşlılar Haftası etkinlikleri başlarken bu etkinliklerden biri de Kütahya’nın Hisarcık ilçesi Kurtdere Köyü anasınıfında gerçekleştirildi.
Hisarcık'ta miniklerden Yaşlılar Haftası etkinliği

Kütahya'da okullarda Yaşlılar Haftası için özel etkinlikler düzenlenmeye başlarken bu etkinliklerden birini de Kurtdere Köyü anasınıfı gerçekleştirdi. Kütahya’nın Hisarcık ilçesi Kurtdere Köyü'nde yer alan ana sınıfı öğrencilerinin yaşlılar gibi giyinip onlar gibi davranmaları ortaya komik görüntülerin çıkmasına neden oldu.

Minikler kendilerinden çok daha büyük olan yetenekleri ile etkinliği izleyen konukları gülümsetmeyi başarırkren etkinliği izleyen yetişkinler hem eğlendiler hem de duygusal anlar yaşadılar. Etkinlikte öğrenciler ise yaşlanmanın nasıl olduğunu anlayarak yaşlılarla empati kurmayı, onlara sevgi ve saygı duymanın önemini pekiştimiş oldular.

YAŞLILAR HAFTASI ETKİNLİKLERİ SÜRÜYOR...

Kütahya’nın Hisarcık ilçesi Kurtdere Köyü anasınıfında gerçekleştirilen Yaşlılar Haftası etkinliğinde minik öğrenciler yaşlılar gibi giyinip, onlar gibi davranmaya çalıştılar. Cumhuriyet İlkokuluna bağlı olarak faaliyet gösteren Kurtdere Köyü anasınıfı şubesinde Yaşlılar Haftası nedeniyle gerçekleştirilen etkinlikte minik öğrenciler yaşlılar gibi giyinerek onlar gibi davranmaya çalıştılar.

kutahya-yaslilar-2.jpg

Yetenekleri ile büyüleyen minikler, büyüklerine hem çok keyifli, hem de duygusal anlar yaşattılar. Kurtdere Köyü anasınıfında Yaşlılar Haftasında Okul Öncesi Öğretmeni Hanife Çam tarafından minik öğrencilere yaşlılığın ne demek olduğu, yaşlı insanların ihtiyaçlarının neler olduğu, yaşlı kimselere nasıl yardımcı olunabileceği, onlara sevgi ve şefkat göstermenin, saygı duymanın önemini anlatıldı.

kutahya-yaslilar-3.jpg

Öğrencilerin birbirleri ile kurdukları diyaloglar izleyenleri gülümsetirken yine yaşlı taklidi yaparken ortaya koydukları oyunculukta büyük alkış aldı. Veliler ise etkinliği düzenleyen öğretmenlerine teşekkür ettiler...