Hayırlı evlat babasının adına 12 derslikli okul yaptırıyor

Müteahhit Hasan Demir, babası adına 12 derslikli bir okul yaptırmak için valilikte protokol imzaladı.
Hayırlı evlat babasının adına 12 derslikli okul yaptırıyor

Uşak Valiliği Toplantı salonunda 12 derslikli bir ortaokul yaptırmak isteyen hayırsever Hasan Demir adlı genç, Uşak belediye Başkanı Mehmet Çakın ve Uşak Valisi Dr. Turan Ergün protokol imzaladı.

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, “Geçen haftada okul yaptırmak isteyen bir hayırseverimizle protokol imzalamıştık. Bugün de hayırsever vatandaşımız Hasan Demir Bey, okul yaptırmak istediğini bize beyan etti. Onun için tören düzenledik. Yaptırılacak olan 12 derslikli ortaokul binası Ertuğrul Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde eğitim verecek. Hasan Bey, okulun projesini kendi üstlendi. Uşak Belediye Başkanımız da hiçbir ücret talep etmeden arsasını tahsis etti. Okula Hasan bey’in babası Nori bey’ina dını vereceğiz.

Hayırsever Sayın Hasan Demir’e ve Sayın Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bu okulda vatana millete hayırsever gençlerimiz yetişir” dedi.

Protokol imzalanması ile tören sona erdi.

Hayırsever belediye ve valilik işbirliği ile yapılacak

Hayırsever Hasan Demir tarafından yaptırılacak olan 12 derslikli İmamHatip Ortaokulu; Uşak BelediyeBaşkanlığının tahsis edeceği 5626 ada 1 parseldeki taşınmaz üzerine inşa edilecek.

İl merkezinde bulunan Ertuğrul Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesindeeğitim ve öğretime devam eden İmam Hatip Ortaokulu ihtiyaçlarında kullanılacak ve Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredilecek.

Hayırsever tarafından yaptırılacak olan okul binasında uygulanacak olan özel projenin, Mimar Permin gezer tarafından hiçbir ücret almadan çizildiği öğrenildi.

Bodrum+Zemin+2 kattan oluşan projenin 36 ayda (1.080 takvim gününde) tamamlanması öngörülüyor.

Hayırsever Hasan Demir tarafından yaptırılacak olan okula; “Nori Demir İmam Hatip Ortaokulu” ismi verileceği ve proje tutarının KDV dahil; 15 Milyon TL ye mal olcağı da belirtildi.

(SALİH KILINÇ / HABER)