Hatay'da ki çocuklar için PAÜ'den 23 Nisan Çocuk Festivali

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş depreminde nerede ise yerle bir olan Hatay'da çocuklar için yeni bir
Hatay'da ki çocuklar için PAÜ'den 23 Nisan Çocuk Festivali

Türkiye'nin yaşamış olduğu en büyük deprem felaketi olarak tarihe geçen Kahramanmaraş depremi ile yıkımın yaşandığı illerden biri de Hatay olmuştu. Depremin merkez üssü olmamasına rağmen adeta yerle bir olan Hatay'da büyük bir yıkıma uğramış, çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti. Özellikle de Samandağ ilçesi büyük kayıplar vermişti.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Alternatif Genç Topluluğu ve Çağın Hukukçuları Topluluğu öğrencileri, Asrın Felaketinden etkilenen çocuklar için Hatay’ın Samandağ ilçesinde 20-21 Nisan 2024 tarihleri arasında “PAÜ ile Gülümse” festivali düzenleyecek. PAÜ Alternatif Genç Topluluğu ve PAÜ Çağın Hukukçuları Topluluğu, “Asrın Felaketi” olarak adlandırılan 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen çocuklar için Hatay’ın Samandağ ilçesinde “PAÜ ile Gülümse” festivali düzenleyecek.

HATAYLI ÇOCUKLAR İÇİN ÖZEL 23 NİSAN FESTİVALİ!

‘PAÜ ile Gülümse’ festivalinin düzenlenmesi için hayırseverler tarafından sağlanacak nakdi bağışların toplanmasının yanı sıra 19 Mart – 17 Nisan tarihleri arasında PAÜ Kınıklı Kampüsü’nde Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi’nde açılan stantlara oyuncak ve kırtasiye malzemesi de bağışlanabiliyor.

pau-3.jpg

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, PAÜ Alternatif Genç Topluluğu ve Çağın Hukukçuları Topluluğu Danışmanı Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Kahan Onur Arslan ve topluluk başkanlarını makamında kabul etti. Festival hakkında detaylı bilgi alan Rektör Kutluhan, “PAÜ ile Gülümse” festivaline katılmak için Hatay’a gideceğini de bildirdi. Rektör Kutluhan ayrıca bu organizasyona destek çıkacak, maddi-manevi her türden destek sağlayacak hayırsever vatandaşlar ile iş insanlarına, her kuruma teşekkürlerini sundu.

pau-4.jpg

Düzenlenecek olan festival için 45 öğrenci Hatay'a gidecek. 18 Nisan'da Hatay'a gidecek olan öğrenciler Hatay Valiliği tarafından NATO'nun kurmuş olduğu çadır kentte kalacak. Hataylı çocuklar için üniversitesi öğrencileri tarafından unutulmaz bir 23 Nisan festivali düzenlenecek.