Gençler Boş Zamanlarında Ne Yapmalı?

Yoğun eğitim hayatı boyunca zaten yeteri kadar bunalmakta olan gençler boş zamanlarını değerlendirme konusunda her zaman yaratıcı olmalı ve kafa dağıtmak için farklı aktiviteler içine girmelidirler.
Gençler Boş Zamanlarında Ne Yapmalı?

Gezi, eğlence veya sor gibi alanlara yönelerek manevi anlamda yaşadıkları yorgunluğu atmaları geeken tüm öğrenciler bu sayede sınav dönemlerine de doğru bir şekilde hazırlanabilmektedirler. Özellikle tekrar olmayan ve hayatlarına yön verecek olan sınavlara hazırlanırken çok zorlanan öğrenciler için bu aktivitelerin çok ciddi bir şekilde önemi vardır.

Doğru seçimler ile her zaman daha rahat ve daha mutlu bireyler olabilen öğrenciler hem sınav streslerini yenebilmekte hem de kendilerini eğitimlere vermekte zorlanmamaktadırlar. Kimi zaman tüm boş zamanlarını ders çalışarak değerlendirmekte olan öğrenciler bu konuda çok ciddi sorunlar yaşayabilmektedirler. Hatta bu yoğun tempodan dolayı bunalıma girip çok ciddi sorunlar yaşayan veya intihara kadar varan bunalımlara girebilen öğrencilerin de olduğu bilinmektedir.

Gençlerin Boş Zamanlarını Değerlendirebilecekleri Farklı Aktiviteler

Bu sebeple uzmanlar tüm zamanın sadece ders çalışmak için ayrılmasının doğru olmadığını ve her zaman için öğrecilerin kendilerine de zaman ayırmaları gerektiğini belirtmektedirler. Öğrencilerin boş zamanlarını değerlendirmeleri için buldukları aktiviteler sadece kafalarını dağıtmak odaklı olmalıdır. Yani bir öğrenci boş zamanını değerlendirmek isterken ders çalışmaktan uzaklaşmamalı ve bu konuda ki dengeyi de mutlaka doğru bir şekilde kurmalıdır. Özellikle gelecek planlarının risk altına atılmaması için bu çok önemlidir.

Bu denge doğru kurulmadığında ya eğitim hayatı sekteye uğramakta ya da insanların manevi anlamda bunalıma girebilmektedirler. Bu sebeple uzmanlar her zaman için bu konuda yapılacak olan seçimlerde doğru kararlar verilmesini önermektedirler. Öğrencilerin boş zamanlarını değerlendirecek aktivite seçimlerinde yanılmamaları geleceğe daha güvenli bir şekilde hazırlanabilmelerine yardımcı olabilmektedir.