Geleceğin yaşlı bakıcıları Macaristan’da staj yaptı

Ayşe Ana mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Macaristan-Budapeşte'de gerçekleştirdiği bir ERASMUS+ projesi kapsamında 10 öğrenci üç öğretmenin rehberliğinde Macaristan'a giderek staj gördü.
Geleceğin yaşlı bakıcıları Macaristan’da staj yaptı

Okul öğretmenlerinin yazıp Ulusal Ajans tarafından kabul edilen 2019-1-TR01-KA102-067502 numaralı “Palyatif Bakım Ve Yaşlı Bakım Hizmetlerinde Kalitenin Artırılması” isimli ERASMUS+ Projesi kapsamında 5’er kişilik iki grup halinde toplam 10 öğrenci üç öğretmen rehberliğinde ,08 Mayıs 04 Haziran 2022 tarihleri arasında 15’er gün Macaristan/ Budapeşte’de bir yaşlı bakım merkezinde staj yaptılar.

Aynı zamanda 15 günlük süre içerisinde Budapeşte’nin pek çok tarihi, kültürel ve turistik yerlerini de gezen proje ekibi oradan güzel hatıralar ve güzel dostluklar edinerek yurda döndüler.

Staj dönüşlerinde İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin’i ziyaret eden proje ekibi, İl Milli Eğitim Müdürüne proje ve yaşlı bakımı hakkında edindikleri tecrübeleri ile farklı uygulama örnekleri hakkında bilgi verdiler.

İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin de öğrencileri ve projede emeği geçen öğretmenleri tebrik ettiğini, bu yaşta yurt dışı tecrübesi kazanmanın öğrenciler açısından büyük şans olduğunu ifade etti.

Proje Koordinatörü Nafiye Nigar Gün, önümüzdeki yıllar için de proje çalışmalarının olacağını söyledi.

Okul Müdürü Yusuf Gönüllü de bu tür projelerde yer almanın; farklı ülkeler, farklı kültürler ve farklı uygulamaları görmenin öğrencileri açısından ufuk açıcı olduğunu ifade etti. Okulları Ayşe Ana Mesleki Ve Teknik Anadolu Lise öğrenci ve öğretmenlerinin ERASMUS+ projeleri kapsamında daha önce de Portekiz, İngiltere, Romanya’ya gittiklerini, bundan sonra da bu tür proje çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

(SALİH KILINÇ / HABER)