Gediz SHMYO öğrencilerinden temel yaşam desteği eğitimi

Gediz'de öğrencilerin çeşitli faaliyetleri devam ediyor. Yeni projeleri ile sahaya inen öğrenciler çeşitli konularda vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor. Bu çerçevede lise öğrencilerine temel yaşam desteği eğitimi vermek üzere sahaya inen SHMYO öğrencilerinden renkli görüntüler de geldi.
Gediz SHMYO öğrencilerinden temel yaşam desteği eğitimi

Gediz SHMYO öğrencilerinden temel yaşam desteği eğitimi - Kütahya'nın Gediz ilçesinde eğitim göre üniversite öğrencileri çeşitli projeleri ile adlarından söz ettiriyor. Eğitim faaliyetleri kapsaamında sahaya inmekten de çekinmeyen öğrenciler bu kez liseli gençlerle bir araya geldi.  Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) öğrencileri Gediz Fen Lisesi öğrencilerine temel yaşam desteği eğitimi verdiklerini duyurdu.

FEN LİSESİ ÖĞPRENCİLERİNE EĞİTİM VERDİLER 

Gediz SHMYO İlk ve Acil Yardım Programı 2. sınıf öğrencileri, Gönüllülük Çalışmaları dersi çerçevesinde Öğr. Gör. Melike Pehlivan gözetiminde Gediz Fen Lisesi 9. Sınıf öğrencilerine Temel Yaşam Desteği eğitimi verdi. Fen lisesi öğrencileri eğitime yoğun ilgi gösterirken, uygulamalı olarak da yapılacak ilk müdahaleleri deneyimlediler. Verilen eğitim dışında karşılaştıkları acil durumlarda ne yapmaları gerektiğiyle ilgili soruların da olduğu eğitimin her iki okul açısından da verimli şekilde tamamlandığı belirtildi.

ÖĞRENCİLERDEN REKLİ GÖRÜNTÜLER

Hem eğitimi veren Gediz SHMYO öğrencileri hem de Fen Lisesi öğrencileri bu gönüllülük çalışmasından hayli memnun kaldıklarını ifade etti.

Başarı ile tamamalanan eğitim programı kapsamında hem liseli öğrenciler bilgilendi hem de üniversite öğrencileri öğrendiklerini pekiştirdi. Eğitim sırasında çeekilen görüntüler ise yüzleri gülümsetti.