Eğitimlerinizi GreenBox Teknolojisi İle Hazırlayın!

Özellikle film çekimlerinde bir hayli sık kullanılan greenbox teknolojisi artık sizler tarafından da kullanılabilir.
Eğitimlerinizi GreenBox Teknolojisi İle Hazırlayın!

Böylelikle çok daha etkileyici videolar çekebilir ve büyük izleyici kitlelerine ulaşabilirsiniz. Ancak bu konunun ayrıntılarına girmeden evvel greenbox teknolojisi hakkında sizlere ayrıntılı bilgi vermek isteriz.

Greenbox Teknolojisi Nedir?

Greenbox teknolojisi temelinde bir çekim hilesidir ve asıl görüntünün üzerine izleyicilere gösterilmek istenen görüntünün eklenmesidir. 1900’lü yılların ortalarında geliştirilen bu teknik dünyaca ünlü film setleri tarafından da sıklıkla kullanılmaktadır.

Sizler de eğitim videolarında bu teknolojiyi kullanarak çok daha etkili ve kalıcı videolar çekebilirsiniz. Bu kapsamda sahip olmanız gereken birtakım donanım ve programların olduğunu da ifade etmemiz gerekir.

Gerekli Olan Malzemeler

İlk olarak çekim yapacağınız bir kameraya ihtiyacınız bulunmaktadır. Bunun yanı sıra yeşil bir perdeye de ihtiyacınız olacaktır. Daha iyi ses kalitesi elde etmek için mikrofona da ihtiyacınız olduğunu ifade etmek isteriz. Ayrıca daha parlak ve net bir görüntü için aydınlatma cihazlarına da ihtiyaç duyulmaktadır.

Bu malzemeler ile videoyu çektikten sonra sıra üzerinde düzenlemeler yapmaya gelmektedir. Bu kapsamda yapmanız gereken ise birtakım yazılımlar kullanmaktır. Bu konuda piyasada birçok yazılımın olduğunu belirtebiliriz. Ancak bunlardan en popüleri Adobe programlarıdır. Sizler de sahip olduğunuz yeteneklere göre bunlardan birisini tercih edebilir ve videolarınız üzerinde oynamalar yapabilirsiniz.

Tüm bu aşamaları başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra sizlerin de bir hayli kaliteli videolar ortaya çıkarabileceğinizi ifade etmek isteriz. Çeşitli video izleme sitelerine bu videoları yüklemeniz halinde ciddi manada izlenme sayılarına da ulaşabileceğinizi ifade etmek isteriz. O halde daha fazla vakit kaybetmeden sizler de işe koyulabilir ve tüm bu işlemleri kısa süre içerisinde bitirebilirsiniz.