E-Okul sisteminden öğrenci notu nasıl sorgulanır

E okul büyük kolaylık sağlayan öğrencinin okul hayatını bir arada tutan elektronik bir ortam uygulamasıdır. Bu yüzden çocuğu eğitim alan anneler babalar, çocuğunun notlarını, devamsızlık durumlarını ve ders programı gibi okul hayatındaki bilmesi gereken her şeyi bu sistemde bulabilirler.
E-Okul sisteminden öğrenci notu nasıl sorgulanır

Öğrencinin girdiği tüm sınavlar ve sözlü notları e okul sistemine öğretmenler tarafından girilmektedir. Sisteme girilen notla, kısa süre içerisinde hem öğrenciler hem de veliler tarafından görülebilir. Üstelik siteye 7/24 erişim sağlayabilirsiniz.

Sisteme Nasıl Girilir?

E okul VBS sistemine girmek oldukça kolay bir işlemdir. Sisteme girmek için ilk önce e okulun resmi web sitesine girmeniz gerekir. Daha sonrasında öğrenciye ait TC kimlik numarası ve öğrencinin okul numarası istenilen kutucuklara girilir. Ardından alt kısımda bulunan resimli güvenlik de karşısındaki kutucuğa girilecek sisteme giriş sağlanabilir. Sisteme giriş esnasında en çok yaşanan problemlerin başında, resimli sayı ya da resimli parola istendiği durumda, velinin dikkati dağılarak yanlış girmesidir. Tabii büyük küçük harfe karşı duyarlı olan sistem kullanılırken büyük dikkat gerektirmektedir. Öğrencinin bilgileri girildikten sonra sistem sizi otomatik olarak ana sayfaya yönlendirecek. Bu sayfayı dikkatli incelediğiniz sayfanın sol kısmındaki menü içerisinde çocuğunuzun okul hayatıyla ilgili tüm bilgileri bulabileceksiniz. Yazılı notları, sözlü notları, yaptığı özürlü devamsızlık, raporlu devamsızlık, geçmiş yıllara ait notları okuduğu kitaplar ve haftalık ders programına bu menüden ulaşabilirsiniz. Üstelik VBS sayfasının kullanımı kolaydır.

Sistem Ne işe Yarar?

Bu sistem sayesinde öğrenci ve öğretmen hem notları bir arada tutabiliyor hem de önceki yıllara ait notları karşılaştırabiliyor. Bu açıdan büyük önem taşıyan E okul VBS sistemi tüm veliler tarafından takip edilmesi ve sık sık incelenmesi gereken bir sistemdir. Özellikle notlarını ailesine söylemek istemeyen öğrencilerin velileri için oldukça faydalı bir uygulamadır. Sonuçta çocukları sıkmadan ve fark ettirtmeden takip etmekte fayda var. Özellikle çocuğunu önemseyen her anne babanın okul öğretmenleriyle ve okuldaki rehberlik servisiyle sürekli iletişim halinde olması, öğrencinin eğitim durumunu, psikolojik gelişimini takip etmekteki en önemli unsurdur.