E-devlette yeni dönemi yetkililer bugün başlattı

Türkiye'de yeni dönem için projelerden biri olan turkiye.gov.tr her geçen gün gelişmeye devam ediyor. İnsanlar internet üzerinden birçok hukuki ve belediye işlerini halledebiliyor. Eskiden günler süren işlemler artık saniyeler içerisinde sona eriyor. Şimdi ise engelliler için yeni bir dönem başladı ve bunun için oldukça mutluyuz.
E-devlette yeni dönemi yetkililer bugün başlattı

Yıllar önce ortaya çıkaran ve günler süren birçok işlemi saniyeler içerisinde halletmemizi sağlayan yeni bir girişim olan E-devlet projesi hızla büyümeye devam ediyor. Adli sicil kaydından üstüne kayıtlı olan hatlara ve aynı zamanda birçok kişinin merak ettiği gibi üstüne kalan mirası ve bütün sülalenizi sorgulatabileceğiniz her şey direkt olarak sistemde çıkıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan bugün yaptığı açıklamada E-devlette yeni bir dönem başlattığını ve işitme engeller için çağrı merkezinde yapılan birçok işlemin artık uygulamaya taşındığını söyledi. İşitme engeli olan vatandaşlarımız artık E-devlet uygulamasından veya resmi web sitesinden çağrı merkezinde yapılması gereken işlemleri uygulama üzerinden yapabilecekler.

BÜTÜN ENGELLER TEK BİR UYGULAMA İLE ORTADAN KALKTI

E-devlet uygulamasının çıkmasından bu yana oldukça fazla zaman geçti ve insanların merak ettiği sorulardan birisi genel olarak bu uygulamadaki güvenlik açıkları oldu. Çünkü üstünüze olan evlerin tapuları, hatlarınız yada diğer bütün önemli bilgilerinizin oldukça önem taşıdığını düşündüğümüzde bu tür bir uygulamanın aşırı bir şekilde korunması gerektiğini söyleyelim. Özel bir yazılım teknolojisi ile sürekli olarak korunan E-devlet uygulamasında şuan için görme engelliler için bir icat yapılmadı ama bugün itibarıyla artık işitme engeli olan vatandaşlarımız uygulamadan birçok çağrı merkezinde  yaptığı işlemi tek bir uygulamadan yapabilecekler.

TÜRKİYE’DE ENGELLİ VATANDAŞLAR EL ÜSTÜNDEDİR

Sadece Uşak’ta değil Türkiye’nin her yerinde toplu taşımalar ve aynı zamanda birçok toplu taşıma aracının engelliler için özel bir sistemi bulunuyor. Otobüsler, trenler yada diğer araçlarda artık engelliler çok daha rahat bir şekilde hareket ediyorlar. Yapılan her kamu alanına asansör koyuluyor ve en azından bedensel engeli olan kişilerin rahat etmesi bekleniyor. E-devlette işitme engelliler için çok daha fazla yeniliğin yakın zamanda çıkacağını tahmin ediyoruz.