Dünya Standartlarında Eğitim Almak İsteyenler İçin Ücretsiz Online Eğitim Siteleri

Üniversite ve daha yüksek eğitim alan bir kişiyseniz ve kendini geliştirmek istiyorsanız evrensel eğitim siteleri ile daha donanımlı hale gelebilirsiniz
Dünya Standartlarında Eğitim Almak İsteyenler İçin Ücretsiz Online Eğitim Siteleri

Kendi alanınızda ya da ilgi duyduğunuz diğer alanlarda dünyanın en iyi üniversitelerinden dersleri online olarak takip edebilirsiniz.

Alison

Pek çok farklı alanda eğitim imkanı sunan bu site tamamen bedavadır. Buna alınan sertifikalar da dahildir. Finans, dijital dünya, girişimcilik gibi alanlarda ders alacaksanız ilk tercihlerinizden olmalıdır. Sitedeki eğitimciler profesyonel kişilerden oluşur.

Udemy

İçeriğinde tamamen ücretsiz ya da indirimli olan kurslar mevcuttur. Kursları veren kişiler profesörler, uzmanlar, eğitimciler, girişimciler gibi alanındaki en iyilerdir. Teknoloji, sağlık, pazarlama, yaşam gibi alanlarda kendisini geliştirmek isteyenler için idealdir. Bilgisayar ya da telefondan siteyi kullanabilirsiniz.

Coursera

Psikoloji, tarih ve literatür dersleri almak istiyorsanız bu platform tam size göre. Dünya genelindeki en iyi tarih profesörlerinden ders alabilirsiniz. Princeton, Johns Hopkins, Stanford gibi marka üniversitelerin dersleri platformda yer almaktadır. Bu üniversitelerde okuyan Türk öğrencilerin yüklediği videolar da mevcuttur. Sitede Türkçe dil desteği bulunur. özellikle yurtdışında bir okula yerleşmek isteyenler başvuru öncesi pratik için mutlaka kullanmalıdır.

edX

700’ün üzerinde farklı konuda kurs imkanı sunulur. Ücretsiz kursları tamamlamanız halinde ücretli ya da ücretsiz sertifika verilecektir. Bu sitede daha teknik konular yer almaktadır. Spesifik bir alanda eğitim almak isteyenler göz atmalıdır. Harvard, Berkeley, Dartmouth, Georgetown ve Chicago Üniversitesi gibi dünyanın en iyilerinden dersler yer almaktadır.

Udacity
teknoloji alanında kendinizi geliştirecekseniz bu site size hitap ediyor. Bilgisayar, veri bilimi, programlama, web geliştirme gibi konularda faaliyet gösteren eğitim sitesi olarak tanınır. İçeriğindeki pek çok ders ücretsizdir.