Drama Öğretim Yöntemi

Sosyal hayat içerisinde meydana gelebilecek çeşitli durumlar içinde öğrencilerin oyuncu olarak katılmış olduğu farklı sahneleri ortaya koymak ve dersi drama üzerine uygulamaktır.
Drama Öğretim Yöntemi

İnsanların yaşamında hayal gücünün en fazla olduğu dönemler genel olarak çocukluk dönemleridir. Bütün çocuklar harika birer tiyatro oyuncusu olmaktadır. İnsanlar büyüdükçe rol yapma alanları daha fazla bir şekilde daralır. Eğitim ve öğretim sırasında çocukların bu yeteneğinden faydalanmak daha önemli sonuçlar elde etmek için önemlidir.

Drama Metodu Nedir?

Çocukluk döneminde oyun yeteneği çok önemli bir yer tutmaktadır. Drama metodu oyun yeteneğinin kontrollü olarak eğitim hayatına geçirilmesine denir. Bu metodu daha iyi bir şekilde kullanmak için tüm öğrencilerin bilgisi kadar yaratıcı olması da çok daha önemli bir yere sahiptir.

Dramanın Faydaları Nelerdir?

Dramanın pek çok faydasını görmek mümkün olmaktadır. Bunların en başında öğrenciler rol yaparken kendi duygu ve düşüncelerini çok daha rahat bir şekilde ifade etme şansına sahip olacaklar. Drama sayesinde başkaları ile çok daha rahat bir şekilde ilişki kurma yetenekleri gelişecektir. Bu metot ile öğrencilerin dinleme ve konuşmaları daha da gelişme sağlayacaktır.

Öğrenciler belirli konular için araştırma yapmaya ve birlikte çalışmayı düşündürecektir. Drama metodu içinde farklı teknikler kullanılır. İnformal drama, rol oynama, formal drama, parmak oyunu ve pandomin gibi teknikler ile öğrenciler çok daha farklı yeteneklerini ortaya koyacaklardır.