Dr. Türker Toker eğitim sistemindeki sıkıntılardan bahsetti

Mesleki Gelişim Akademisinin bu ay ikinci konuğu Uşak Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Türker Toker oldu. Dr. Türker Toker eğitim sistemindeki sıkıntılardan bahsetti
Dr. Türker Toker eğitim sistemindeki sıkıntılardan bahsetti

Mesleki Gelişim Akademisinin bu ay ikinci konuğu Uşak Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Türker Toker oldu. Öğretmenlere hitaben “ Üst Düzey Beceri Ölçen Soru Yazma Eğitimi” veren Dr. Toker, öğrencilerin ders çalışma sebebinin ve bununla ilgili motivasyonun sınav kaygısı olduğunu belirtti. Bu durumu değiştirmenin yollarını ve öğrencileri derslerde daha aktif kılmanın yollarını katılımcılarla paylaştı.

. “ Öncelikle bizim öğretmenler olarak bunu değiştirmemiz gerekli. Bunun için sınıfta soru sormak, öğrenciyi meraklandırmak ve ufkunu açmak lazım “ diyen Toker öğrenme sürecinde öğrenciyi daha aktif hale getirip onun öğrenmede sorumluluk sahibi olması gerektiğinin altını çizdi. Toker konuşmasında dünyadaki eğitim sisteminin değiştiğini, buna ayak uydurulması gerektiğini, ezbere dayalı bir sistem yerine gerçekten beceri ve yetenek sistemi ölçen ve değerlendirebilen bir eğitim sisteminin gelmesi gerektiğini belirtti.

Dr. Toker müfredatı da canlı tutmak adına, müfredatın sürekli güncellenmesi ve öğrencilerin bu duruma adaptasyon sürecinin gerçekleşmesi gerektiğini ifade ederek konuşmasını bitirdi.