Diyetisyen Adaylarına İngilizce Eğitim

Son dönemlerde tüm dünyada kilo problemi yaşayan insanların sayısının artması ile diyetisyenlik de popülerliğini arttırmış durumdadır. Diyetisyenlik mesleğinin de birçok kişi tarafından tercih edilmesinden dolayı kişisel gelişim de ayrıca önemli hale gelmiştir.
Diyetisyen Adaylarına İngilizce Eğitim

Diğer mesleklerde olduğu gibi diyetisyenlikte de yabancı dil oldukça önemlidir. Bu nedenle üniversitelerde verilen eğitimler de İngilizce olarak verilebilmektedir.

Diyetisyenler Ne İş Yapar?

Diyetisyenler, insanlar arasında sağlıklı beslenme alışkanlığının oturtulması ve kilo vermek ya da almak isteyen insanların isteklerine göre beslenme programları oluştururlar. Günlük olarak hayatlarınızı geçirebilmeniz için size yeterli olacak olan kalorinin alınması ve aynı zamanda vücudun ihtiyacı olan protein, mineral gibi besinlerin de alınmasına yardımcı olurlar. Ancak bunun tam anlamıyla yapılabilmesi için gerekli eğitimlerin alınması gerekmektedir. Eğitimi tam olmayan insanların yaptıkları bilinçsizce tavsiyeler yüzünden daha kötü durumlara gelinmesi oldukça normaldir.

İngilizce Eğitim Veren Üniversite

Diyetisyen adaylarına İngilizce eğitim veren üniversitelerin en çok dikkat çekeni Bahçeşehir Üniversitesi. Doğru beslenmenin sağlanabilmesi ve besinler ile insanlar arasındaki ilişkiyi temel alan Beslenme ve Diyetetik bölümüyle diyetisyen adaylarına eğitim vermeye devam ediyor. Bu bölümde öğrencilik yapanların aynı zamanda İngilizce öğrenebilmeleri ve iş hayatında 1-0 önde olabilmeleri için İngilizce eğitim verilmektedir. Öğrencilerin almış oldukları İngilizce eğitim sayesinde uluslararası proje ve organizasyonlara katılabilme imkanı da sağlanmış oluyor.

Günümüzde en büyük problemlerden birisi yabancı dildir. Ancak üniversitede yabancı dil eğitimi veren bölümlerde öğrenci olmak ilerleyen zamanlarda hem iş hayatınız için hem de sosyal hayatınız için oldukça önemli olacaktır. Bununla birlikte İngilizce öğrenmek için kurslara tonlarca para vermek zorunda kalmayacaksınız. Oldukça gelişen diyetisyenlik mesleğinin öğrenciler arasında tercih edilebilir olmasıyla birlikte Bahçeşehir Üniversitesi farkını ortaya koymayı başarıyor.