Derste Simulasyon Kullanımı

Derste simulasyon kullanımı dersin daha iyi anlatılmasını sağlayan bir işlemdir.  Ancak bu uygulamanın sorun çıkarmaması için planlı hareket etmek gerekir.
Derste Simulasyon Kullanımı

Plan Neden Önemli

Derste simulasyon kullanımı   sonradan sorun çıkmaması ve sunumda beklenmeyen akksamalar olmaması için  planlı şekilde hazırlanmalıdır. Bir öğretmen derse hazırlanırken bu uygulama öncesinde malzemelerin kontrolünü yapmalı,  derste karşılaşabileceği durumları önceden bularak buna göre hazırlanmalıdır. Aksamalar, anlatılan derste bölünmelere neden olabilir. Bölünmeler de anlaşılmada zorluklara neden olur. Yani tam hedeflenen içerik başarısı sağlanamaz. Ayrıca öğretmen, derste başlangıç döneminde gereken ön bilgiyi vermelidir. Kurallar, tanıtımlar ve yönergeler konusunda bilgi aktarmalıdır. Sınıfın kontrol altında  kalması için bu önemli bir aşamadır.

Pratik Yapılarak Uygulamaya Başlanmalı

Derste simulasyon uygulaması sonradan dosya bulmada sorun olmaması gibi nedenlerle önceden pratik yapılarak kullanıma başlanmalıdır. Eğer öğrenciler bunu kullanacaksa daha da kapsamlı bir çalışma gerekir. Yani kim simülasyon kullanacaksa buna yönelik bir pratik mutlaka yapılmalıdır. Öğrencilerin gelişimi bakımından da bu son derece önemlidir.

Smülasyon Sınıflarda Ders Anlatımı

Ders  işlerken simulasyon  özellikel yeni öğretmen olacak kişiler için mesleki bakımdan büyük katkı sağlayabiliyor. Yani gerçek olmayan sınıflarda öğretmenlerin gerçek ders veriyor gibi anlatması, hem ilk gün  heyecannı ortadan kaldırıyor hem de hata riski en aza iniyor. Ek olarak sınıfta nasıl davranacağı konusunda daha soğukkanlı olan öğretmen, kendi eksikliklerini de daha iyi görebiliyor. Kendi donanımını artırma bakımından düşünüldüğünde   öğretmenler bu açıdan avantaj sağlıyor. Yani gerçek zamana geçmeden önce bir açıdan alıştırma ve deneyim kazanma şansı sunuyor. Öğretmen niteliğini artırmaya yönelik bu simülasyon uygulamaları bir hayli dikkat çekiyor. bu uygulamada öğrencilerin ruh hallerine göre özelliklerinin sınıflandırılması da bir hayli dikkat çekici.

İlgili Haberler