Ders Çalışmaya Başlamak İçin Gereken 6 Madde

Liseye giriş, üniversiteye hazırlık ya da mezuniyet sonrası KPSS sınavı gibi daha nice sınavlara hazırlık aşamasındaysanız sizin de ihtiyacınız olan tek şey ders çalışmak.
Ders Çalışmaya Başlamak İçin Gereken 6 Madde

Sınavın adının geçtiği her yerde ders çalışmak bir zarurettir. Aksi takdirde hayaller hiçbir zaman gerçekleşmeyecektir. Ders çalışalım tamam da nasıl, diyorsanız işte yapmanız gerekenler.

Sabah Erken Kalkmak

Ders çalışmanın ilk adımı sabah erken kalkmak ve dinç bir şekilde, planlı olarak çalışmaya başlamaktır. Geç kalktıysanız günün yarısı gitmiştir, diğer yarsını değerlendirmeye de isteğiniz olmayacaktır.

Çalışma Masası Düzeni

Dağınık ortam dağınık kafaya işaret eder. Ders çalışmak için ihtiyacın olan her şey belirli düzen dahilinde masanda olsun. Aynı zamanda yatağınız ve odanız da toplanmış olmalıdır. Kendinizi oyalayacak faktörleri ortadan kaldırın.

Güzel Bir Kahvaltı

Sabah yüzünü yıkadıktan sonra sağlıklı ve güzel bir kahvaltı yap ve sonra ders başla. Kahvaltı esnasında da TV açmayın, yoksa başından kalkamayabilirsiniz.

Odanızda Çalışın

Kahvaltıdan sonra hiç oyalanmadan odanıza geçin ve çalışmaya başlayın. Evde diğer insanların olduğu yerlerde çalışmayın. Odanızda çalışmaya alışın ki sizde ders çalışma isteği uyandırsın. Odanızda da yatakta değil, mutlaka ve çalışma masanızda ve sandalyenizde çalışın.

Telefonu Sessize Al

Ders çalışırken telefonu sessize alın ve uzağa koyun. Gelen bildirimleri, mesajları görmediğinizden emin olun. Malum telefonlar hiç susmuyor, elinize alırsanız geri bırakamayabilirsiniz.

Kararlı Bir Şekilde Masaya Otur

Masaya oturmak ders çalışmak için start vermektir. Oraya oturduğunuz anda her şeyi geride bırakın. Kafanızdaki plan dahilinde çalışmaya başlayın. Daldan dala atlamak yerine bir düzene göre ilerleyin. Zamanla planı uyguluyor olmak size mutluluk verecektir ve çalışma isteğiniz artacaktır.