Deprem bölgelerindeki öğretmenlerin atama sonuçları açıklandı

Deprem sonrasında ağır etkilenen bölgelerdeki öğretmenlerin atamaları gerçekleştirildi.
Deprem bölgelerindeki öğretmenlerin atama sonuçları açıklandı

6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır şekilde etkilenen illerdeki öğretmenlerin atama sonuçları az önce açıklandı. Depremden en ağır şekilde etkilenen bölgeler arasında Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri olarak bilinmektedir. Bu il ve ilçelerde görev yapan öğretmenlerden belirlenen 22 ildeki eğitim kurumu için yer değişikliği isteğinde bulunanların atama sonuçları az önce açıklandı.

DEPREM BÖLGELERİNDEKİ ÖĞRETMENLERİN ATAMA SONUÇLARI AÇIKLANDI

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından en ağır şekilde etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde görev yapan öğretmenlerin atama sonuçları belli oldu. Söz konusu öğretmenler 22 ildeki eğitim kurumu için yer değişikliği talebinde bulunanların atama sonuçları belli oldu. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada yer değişikliği ile ilgili detaylar açıklandı. Bu öğretmenler yer değişikliği için İstanbul, Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Iğdır, Kahramanmaraş, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Şanlıurfa ve Van olmak üzere 22 ilde yer alan eğitim kurumlarına atandılar.

Öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değiştirme kılavuzu ise MEB tarafından yayımlanmıştır. Buna göre Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bulunan resmi eğitim kurumlarında görevde bulunan kadrolu öğretmenlerin 2023 yılı il içi isteğe bağlı yer değiştirmelerine ilişkin yapmış oldukları talepler 13/ 17 Temmuz tarihinde MEBBİS üzerinden alınacaktır. Bu atamalar ise 20 Temmuz tarihinde Valilikler tarafından açıklanacaktır. 

Bu tarz gündem haberlerinden anında haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. Sizler için en güncel haberleri yakından takip ediyoruz ve sizlere en kısa sürede sunmaya gayret ediyoruz. 

İlgili Haberler