Denizli'de üniversite öğrencileri Destek AFAD Gönüllüsü oldu

Yaşanan büyük deprem felaketi sonrasında arama kurtarma çalışmalarının önemi bir kere daha ortaya çıkarken AFAD gönüllüsü olmak isteyen kişiler için eğitim programı sürüyor. İşte yeni programın detayları...
Denizli'de üniversite öğrencileri Destek AFAD Gönüllüsü oldu

Türkiye 6 Şubat günü tarihinin en büyük deprem felaketlerinden birini yaşarken ne yazık ki 11 ilde yaşanan büyük afet sonrasında arama kurtarma çalışmalarında büyük sorunlar yaşanmıştı. Depremin pek çok ili aynı anda etkilemesi, yıkımın son derece büyük olması ve olumsuz hava koşulları yardımların ulaştırılmasını engellerken bir kere daha deprem sonrası ilk yardım çalışmalarının önemi ortaya çıkmıştı.

AFAD DEPREM GÖNÜLLÜSÜ OLMAK İSTEYENLERE EĞİTİM VERİYOR!

Pamukkale Üniversitesi Honaz Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Programı ve Denizli İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Eğitim Şube Müdürlüğü işbirliği kapsamında Destek AFAD Gönüllüsü eğitimleri düzenlendi. Honaz MYO İSG Programı öğrencileri e-devlet üzerinden AFAD gönüllülük sistemine başvurularını yaparak, çevrim içi eğitime katıldılar.

Eğitim sonunda yapılan e-sınavdan başarılı olan öğrenciler, gerçekleştirilen uygulamalı-yüz yüze eğitimlere katıldılar. Yoğun geçen beş günlük eğitimlerde; “hafif arama kurtarma eğitimi, başlangıç yangınlara müdahale eğitimi ve insani yardım” konularında farkındalığı arttırmaya yönelik AFAD uzmanları tarafından bilgiler verildi. Eğitimin son gününde teorik eğitimde verilen konular uygulamalı eğitimlerle desteklendi. Uygulamalı eğitimlerde öğrencilere, acil afet bölgelerinde kullanılmak üzere çadır kurulumu ve müdahale sırasında gerekli olabileceği düşünülen Arama Kurtarma Ekip ve Ekipmanları tanıtıldı.

Öğrenciler verilen eğitim sonrasında yüzyüze sınava da girerken tüm sınavları ve aşamaları başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenciler Destek AFAD Gönüllüsü olarak belge almaya haz kazanmış oldular. Okul yönetimi ve programa katılan öğrenciler AFAD eğitim personeline teşekkürlerini sundu.

Kaynak:Haber Kaynağı