Denizli'de miniklere hayvan sevgisi aşılamak için uygulamalı eğitim!

Denizli'de ana sınıfı yaş grubu için uygulamalı eğitim programı büyük beğeni topladı. Öğrencilere hayvan sevgisi aşılandı.
Denizli'de miniklere hayvan sevgisi aşılamak için uygulamalı eğitim!

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından ana sınıfı öğrencilerine yönelik olarak hazırlanan program büyük beğeni topladı. Çocuklara hayvan sevgisini küçük yaşta aşılamayı amaçlayan uygulamalı eğitim renkli görüntülere ve eğlenceli anlara sahne oldu.

Minik öğrenciler için verilen farkındalık eğitimi sayesinde çocukların hayvanları tanıması, onları sevmesi ve veteriner hekimlik mesleğini tanımaları amaçlandı. Öğrenciler eğitim programı sayesinde canlı hayvanlarla temas ederken bu sayede gerçek bir duygusal bağ kurmaları sağlanıyor.

DENİZLİ'DE ANA SINIFI ÖĞRENCİLERİNE UYGULAMALI EĞİTİM!

Denizli’de ana sınıfı öğrencilerine hayvan sevgisi aşılanması için düzenlenen uygulamalı eğitim, renkli görüntülere sahne oldu. Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, çocuklarda hayvan sevgisi bilincinin oluşturulması amacıyla, İl genelinde bulunan okulların ana sınıflarında minik öğrencilere yönelik farkındalık eğitimlerine başlandı.

Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği Şube Müdürü Hakan Bolat ve şube müdürlüğündeki veteriner hekimler tarafından verilen eğitimlerde çocukların hayvanları tanıması, çocuklara hayvan sevgisinin aşılanması ve Veteriner Hekimlik mesleğinin tanıtılması amaçlanmaktadır.

Verilen eğitim kapsamında minik öğrencilere hayvanları yakından görme, tanıma, dokunma ve duygusal bağ kurma imkanı sunuldu. Canlı hayvanları sınıflarında gören çocuklar büyük sevinç ve mutluluk yaşarken bazı çocukların tavuk, horoz gibi canlı hayvanlara ilk defa dokundukları, ve büyük sevinç yaşadıkları görüldü.