Denizli’de 200 öğrenciye ilk yardımda farkındalık eğitimi!

Denizli’de 200 lise öğrencisine ilk yardımda farkındalık amacıyla eğitim verildi. Düzenlenen eğitim programına Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk ve İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Emre Çalışkan katılım sağladı.
Denizli’de 200 öğrenciye ilk yardımda farkındalık eğitimi!

Denizli’de bulunan Necla Ergun Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9 ve 10’uncu sınıf öğrencilerine ilk yardım eğitimi verildi. Yaklaşık olarak 200 kişinin katılım sağladığı eğitime okul idaresi ve öğretmenlerin de katılım sağladığı görüldü.

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Çalışkan, yaptığı açıklamasında öğrencilerin hem teorik hem de farkındalık açısından uygulamalı eğitim alacaklarını belirterek, eğitim hakkında merak edilenleri aktardı.

aw214596-03.jpg

EĞİTİME DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR

Eğitimde açılış konuşmasında hayatın her alanında ilk yardım gerektiren bir durumla karşılaşılabileceğine dikkati çeken Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Emre Çalışkan: “Bugün burada hem uygulamalı hem de teorik olarak bir farkındalık eğitimi alacaksınız. Denizli genelinde 210 bin öğrencimiz bulunmakta olup binden fazla kurumda eğitim öğretim faaliyetlerini devam ettiriyoruz. Son dönemde heimlich manevraları ya da diğer ilk yardım uygulamalarının önemi gerçekten çok fazla artmakta. Her gün sosyal medyada, ekranlarda sürekli yer alıyor, bu uygulamalar ile ne canlar kurtarılıyor. Dolayısıyla bu eğitime iyi odaklanmalıyız ki evimizde, sitemizde, pazarda, çarşıda nerede ilk yardım gerektiren bir duruma denk geliyorsak orada bilinçli bir şekilde müdahale edebilelim. Yoksa iyi niyetli, bilmeden müdahale ettiğimizde dahi olumsuz sonuçlar alabiliriz. Bu nedenle bu eğitimleri çok önemsiyoruz. Bugün burada düzenlenen eğitime desteklerinden dolayı İl Sağlık Müdürümüze, eğitimcilerimize, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Katılımcılardan Denizli il Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk ise, sağlık okuryazarlığı hakkında öğrencilere bilgi verdi. İlk müdahalede ne yapılıp ne yapılmaması gerektiğinin önemli olduğunu vurgulayan uzman isim, eğitimde ele alınan konuların çok kıymetli olduğunun altını çizdi.