Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı Resmi Gazete’de! Para iadesi yapılacak!

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı Cumhurbaşkanı Kararı yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı Resmi Gazete’de! Para iadesi yapılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzalamış olduğu 17 Kasım 2023 tarihli Cumhurbaşkanı Kararları Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu kararlar içerisinde yer alan, “2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar” ile para iadesi yapılması kararlaştırıldı.

DEPREM BÖLGESİ İÇİN ÖZEL KARAR!

Buna göre karara bazı geçici maddeler eklendi. 2023 – 2024 Eğitim Öğretim yılında ailesi veya kendisi deprem nedeniyle olağanüstü hal ilan edilen illerde ikamet eden ve herhangi bir devlet üniversitesinde öğrenimlerine devam eden lisans ve önlisans öğrencilerinin katkı paylarına dair karar alındı.

ÖDENEN PARALAR İADE EDİLECEK!

Alınan karar gereği depremden dolayı olağanüstü hal ilan edilen illerdeki üniversitelerde örgün öğretim programlarına devam eden lisans ve önlisans öğrencilerinin ödemeleri gereken ikinci öğretim ücretinin tamamı devlet tarafından karşılanacak. Bu öğrenciler eğer 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı için ikinci öğretim ücreti ödemişler ise bu ödenen parayı üniversiteler öğrencilere iade edecekler.

rg.jpg

Deprem bölgesindeki illerde bulunan devlet üniversitelerinde öğrenim gören ikinci öğretim öğrencilerine ödemiş oldukları öğretim ücretini yürürlüğe giren bu karar ile beraber üniversiteler iade edecekler. Bu iade işlemine dair üniversiteler öğrencileri bilgilendirecekler ve para iadeleri çok kısa bir süre içerisinde yapılacak.

FİLİSTNLİ ÖĞRENCİLERİN ÖĞRENİM ÜCRETİ DEVLETTEN!

Öte yandan Filistin için de bir karar alındı. 2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Döneminde ailesi veya kendisi Filistin'in Gazze şehrinde ikamet eden ve herhangi bir devlet üniversitesinde örgün öğretim programlarına devam edenlerin ödemeleri gereken öğrenim ücreti devlet tarafından karşılanacak.