Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat vermişti! YKS iptal edildi! Şimdi ne olacak?

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin etkisi hala sürerken afet bölgelerindeki afetzede öğrenciler için Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yapılıp yapılmayacağı merak ediliyordu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat vermişti! YKS iptal edildi! Şimdi ne olacak?

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, 'Sevgili genç kardeşlerim, bugün başvuru süreci başlayan YKS'de her birinize şimdiden başarılar diliyor; hedeflerinize, hayallerinize en güzel şekilde ulaşmanızı gönülden temenni ediyorum' demişti. Bu açıklamaların ardından sınavın olacağı düşünülürken depremden etkilenen 4 il özelinde önemli bir karara varıldı.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy tarafından yapılan bir açıklamada YKS sürecindeki öğrenciler için nasıl yol izleneceği belirtildi. Buna göre, depremde büyük ölçüde yara alan 4 il olan Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya'da Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yapılmayacak. Bu nedennle adaylar istedikleri illeri tercih edip sınava girebilecekler.

2023 yılında uygulanacak sınavların; sınav tarihlerini, başvuru tarihlerini ve sonuç açıklama tarihlerini içeren '2023 Yılı Sınav ve Sonuç Alma Takvimi'ni 'osym.gov.tr' internet sitesinden ilan edildi. ardından ÖSYM Başkanı Ersoy'un sözleri ise sınava ilşkin şunları söyledi: YKS 17-18 Haziran 2023'de yapılacak. Başvurularını 8- 23 Martta alacağımız sınavın sonuçları, 20 Temmuz'da açıklanacak. Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 23 Temmuz'da, Alan Bilgisi 1'inci gün oturumları 29 Temmuz'da, 2'nci gün oturumları 30 Temmuz'da yapılacak. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi 6 Ağustos'ta düzenlenecek. KPSS sonuçları ise 25 Ağustos'ta duyurulacak.

ÜCRET ALINMAYACAK

Deprem bölgelerindeki 11 il ve 1 ilçede olmak üzere ÖSYM sınavlarına ilişkin başvuru ücretleri alınmayacağınında altı çizilerek, Ersoy, 'Daha önce Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'da bazı sınavların yapılamayacağını, bu bölgede sınava girecek adayların istedikleri sınav merkezini seçebileceklerini duyurmuştuk. Bundan sonraki sınavlarda da deprem bölgesindeki adaylarımızın mağduriyet yaşamaması için çalışıyoruz' ifadelerini kullandı.