Çocuklara Düşünmeyi Öğretmenin Sırrı
Çocuklara düşünmeyi öğretmenin sırrı eğitimciler için en önemli konulardan biridir. Doğru düşünmek ve bakış açısını doğru oluşturmak uzun vadede önemlidir.
Çocuklara Düşünmeyi Öğretmenin Sırrı
Çocuklara düşünmeyi öğretmenin sırrı eğitimciler için en önemli konulardan biridir. Doğru düşünmek ve bakış açısını doğru oluşturmak uzun vadede önemlidir.

Eğitim Sistemi Düşünmeyi Kısıtlıyor
Çocuklara düşünmeyi öğretmenin sırrı için öncelikle hataların nerde olduğunu bulmak gerekiyor. Bu noktada eğitim sisteminin hataları öne çıkıyor. Ezberci ve sadece not odaklı sistem, içeriği boş bilgiler ve düşünce şeklini de beraberinde getiriyor. Sınırlı süre için öğrenilen bilgiler, çoğu zaman gerekli görülmediğinden kolaycılığa kaçılıyor ve sonuç olarak içi boş, derinliksiz düşünceler görülüyor. Bu tarz değiştirilmediği sürece uzun vadede karakter sorunu haline bile gelebiliyor. Tabi bu noktada öğretmenlerin tavrı da düşünce engelleyen diğer bir etken. Öğrencilerin düşüncelerini azarlamak, onların söylediklerini değersiz bulmak ve tam dinlemeden kestirip atmak en büyük sorunlardan biri denebilir. Öğrencinin önce düşüncesinin değerli olduğunu hissetmesi gerekir. Eğer çocukken şevki kırılırsa sonraki süreçte genelde bu durum düzelmez ya da çok geç olur. Öğrencilerin iyi ya da kötü tüm düşüncesine saygı duyulmalı, yanlışlıklar uygun dille ifade edilmelidir. Ancak yargılayıcı dilden kesinlikle uzaklaşılmalıdır.
Öğretmen Düşünceleri Şekillendirebilir
Öğrencilerin düşünmeyi doğru şekilde yapmaları için eğitimcilere büyük iş düşüyor. Öğrenme bozukluğu olduğu varsayılan birçok çocukta aslında öğretmenin doğru yaklaşmadığı görülebiliyor. Bu durum düşünme şeklini doğrudan etkiliyor. Çünkü çocuğun öğrenme ve düşünme tarzına uymayan bir yol benimseniyor. Bazı öğrenciler sayısal düşünmeye yatkınken bazıları sözel öğrenme şekline sahip oluyor. Bu düşünme şekillerini geliştirmek çin temelde bilinmesi gereken konulardan.
Eleştirel Düşünce Öğretilmeli
Öğrencilerin düşünmeyi öğrenmesi için eleştirel bakış açısı, olumlu ve olumsuz yanları aynı anda düşünebilme, arasındaki dengeyi kurma gibi konular önem kazanır. bir öğrenci tek bir doğruya değil başka doğruların varlığına da inanmalıdır.