Çocuklar uzaktan eğitime nasıl hazırlanmalı?

Zorunlu olarak başlanan uzaktan eğitim süreci, öğrencilere televizyon üzerinden eğitim fırsatı sunmakta ve eğitimlerine buradan devam edilmesi sağlanmaktadır.
Çocuklar uzaktan eğitime nasıl hazırlanmalı?
Çin’in Wuhan kentinde yayılmaya başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan Corona Virüs salgını nedeniyle birçok önlem alınmaya başlandı. Corona virüsün eğitim üzerinde etkisi oldu. Ülkede ilk vakanın görülmesi ile birlikte çeşitli önlemler alınmaya başlandı. Bu önlemlerden biri MEB kararı ile eğitim ve öğretime ara verilmesi. Öğrencilerin okullara tekrar ne zaman başlayacağı hakkında net bir tarih verilemezken Milli Eğitim Bakanlığı, uzaktan eğitim yöntemi ile öğrencilerin derslere devam etmesini sağladı.

 

Karantina günlerinde okula devam edemeyen çocuklar çeşitli yollarla ulaşabileceği uzaktan eğitim ile birlikte okul derslerini takip etmekte ve zaman kaybı yaşamamaktadır. Böylece okula tekrar ne zaman dönüleceği konusunda net bir bilgi verilmezken, uzun süre bu sistemle eğitime devam edilebilmesi mümkün.

 

Uzaktan Eğitim Nedir? Uzaktan Eğitim Nasıl Alınır?
Uzaktan eğitim, bilhassa televizyon üzerinden yapılan bir eğitimdir. İlkokul, ortaokul ve liseler için ayrı kanallar olmakla birlikte her gün belirlenen saatlerde, belirlenen dersler bu kanallarda yayınlanmaktadır. Televizyon veya internet üzerinden dersler rahatlıkla takip edilebilir. Uzaktan eğitim verilecek kanalların frekans bilgileri aranarak bu kanallara kolaylıkla erişilebilir.

 

Öğrenciler hafta içi her gün belirli dersleri, kendi saatlerinde takip edebilirler. Genellikle aynı sınıfa ait dersler her gün aynı saatte verilmektedir. Bu bakımdan herhangi bir sorun yaşamazsınız. Bununla birlikte derslerin kaçırılması durumunda tekrar dersleri de takip edilebilir. Böylece çocuklara diledikleri saatlerde dersleri takip etme fırsatı sunulur. Fakat uzaktan eğitimin verimli olabilmesi için ebeveynlerin de üzerine sorumluluklar düşmektedir. Ders takiplerinin yapılması, tekrarların yapılması, soru çözümü ve kitap okuma saatleri yapılması son derece önemlidir. Aileler mutlaka gereken kontrolü ve takibi yapmalıdır. Örgün eğitime göre daha kısa olan bu derslerde çocuklar bunalmaz ve sıkıntı yaşamazlar. Özellikle dışarı çıkılmayan bu günlerde sınava hazırlanan öğrencilerde düzenli olarak çalışmaya devam etmeli, ertelenen sınavlar göz önüne alınarak çalışılmalıdır. Uzaktan eğitime hazırlık süreci oldukça rahat ve pratiktir.