Çocuğunuzun Okul Başarısını Arttırmanın Yolları

Çocuğunuzun okul başarısını arttırmak için çocuğum nasıl başarılı olur diye merak ediyorsanız; bir ebeveyn olarak sizin de yapmanız gereken şeyler vardır.
Çocuğunuzun Okul Başarısını Arttırmanın Yolları

Çocuğunuza ders çalışmasını direterek başarılı olmasını sağlayamazsınız; çocuğunuzun duygusal ve zihinsel sağlığını da önemsemeniz gerekmektedir. Çocuğunuzun başarılı olması için size önereceğimiz yöntemleri uygulamaya gayret gösterin.

Çocuğunuz İle Aranızdaki Duygu Bağını Arttırın

Çocuklarınızı öpün, sevildiğini ve yaşadıkları hiçbir şeyin sizin onları sevmenizin önüne geçemeyeceğini hissettirin. Sizin ile arasında böyle güçlü bir bağ hisseden çocuğunuz duygu deşarjı sağlayarak ders çalışmamasına yol açacak stres ve üzüntüleri yaşamayacaktır.

Çocuğunuza Kimlik Duygusu Kazandırın

Çocuğunuzu bir kalıba sokmaya çalışmayın. Çocuğunuzun güçlü ve zayıf yönlerinin farkında olarak kendi içerisindeki öz benliğine sarılmasını sağlayın. Böylece çocuğunuz kimlik kazanacak, özgüven sahibi olacak ve hayatında pek çok kişiden daha başarılı olmasını sağlayacak özellikler kazanacaktır. Sorumluluk sahibi olmasına izin verin ve içsel motivasyonunu sürekli canlı tutmasında ona yardımcı olun.

Takdir Etmekten Çekinmeyin

Çocuğunuzun eksiklerine ve yanlışlarına odaklanmayın; çocuğunuzun olumlu yönlerini ve çabasını takdir edin. Çünkü çocuğunuz siz hangi davranışına odaklanırsanız o davranışı gerçekleştirmeye meyilli haldedir. Başarısını takdir ederek çocuğunuza ders çalışma motivasyonu kazandırabilirsiniz.

Çocuğunuzu Düşünmeye Teşvik Edin

Çocuğunuza kitap okuma alışkanlığı kazandırarak ve onunla sohbet ederek onun dil gelişimini ve düşünme kabiliyetini geliştirmesine yardımcı olurken bir yandan serbest zamanını verimli kullanmasını sağlarsınız. Örneğin, size bir şey sorduğunda sorusuna cevap vermek yere ona ne düşündüğünü sorun.

Çalışma Saatlerinin Verimli Geçmesini Sağlayın

Çocuğunuzun başarılı olması için teknolojik cihazları bilinçli bir şekilde kullanmasını sağlayarak ve ona bir düzen oluşturarak çalışma saatlerini boş geçirmemesini sağlayın. Dikkatinin dağılmaması için ona özel çalışma ortamı hazırlayın.