Bu proje ile öğrencilerin meslek seçimi kolaylaşacak

Uşak Üniversitesi, Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO), Uşak Tekstil OSB, Zafer Teknopark A.Ş. arasında eğitim, bilim, teknoloji, akademik destek ve mesleki tanıtım faaliyetleri düzenlemesi amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.
Bu proje ile öğrencilerin meslek seçimi kolaylaşacak

Öğrenildiğine göre; 15 Mayıs 2023 tarihine kadar sürecek eğitim programı, Uşak OSB Tekstil Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Fen lisesi, Ertuğrul Gazi Anadolu imam Hatip Lisesi, Şehit Abdulkadir Kılavuz Anadolu Lisesi ve TOOB Mesleki teknik Anadolu liseleri, 11. Sınıf öğrencilerini kapsıyor.

Proje kapsamında yer alan 11. Sınıf meslek lisesi öğrencilerinin gelecek planlaması yapmasında önünün açılması sağlanması ve 21. Yüzyılda AR-GE çalışması yapan ve ufuklarını açacak şirketlerle tanışmaları,

Bu işletmelerde çalışan bilgisayar, elektrik, elektronik, makine, işletme mühendisi ve teknisyen olarak çalışan meslek lisesi mezunlarıyla tanışıp bilgilendirilmeleri ve bu mesleklerde başarılı olmuş kişileri rol model olarak alıp gelecek planlaması yapmalarını önünün açılması hedefleniyor.

Protokole göre; Uşak tekstil OSB’ de yer alan işletmeler ve Teknoparkı kapsayan gezileri, Uşak Üniversitesi desteğinde UTSO organize edecek. Öğrenciler okullarından alınarak işletme ve kurumlar gezdirilecek. Bu organizasyonları da UTSO tarafından görevlendirilmiş deneyimli personeller gerçekleştirecek.

Teknopark yönetimi de kendi sınırlar içerisinde kalan tüm programları organize edecek. Uşak Tekstil OSB yönetimi de kendi bölgesine düzenlenen gezilerde öğrencilerin gıda ihtiyacını karşılayacak.

Ayrıca, bu projenin okul müdürlerine ve öğrenci velilerine duyurularak, katılmak isteyen öğrenciler için muvaffakiyet belgesi isteneceği ve öğrenci listesi hazırlanarak projeye dahil olacak öğrencilerin de belirleneceği kaydedildi.

Protokol imza törenine Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, Başkan Yardımcısı Coşkun Güngör, Yönetim Kurulu Üyesi Basri Yıldırım, UOSB Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu, Başkan Yardımcısı Fahri Polat, Zafer Teknopark Genel Müdür Yardımcısı Hakan Boz katıldı.

(SALİH KILINÇ / HABER)