Bu okulda öncelik çocukların kişilik gelişimine veriliyor

Yapılan birçok bilimsel ve akademik araştırmada; çocukların başarılı, özgüvenli, mutlu ve iyi birer insan olmasının temellerinin okul öncesi dönemde atıldığı saptandı.
Bu okulda öncelik çocukların kişilik gelişimine veriliyor

Uşak’ta 2018-2019 Eğitim – Öğretim Yılında hizmete giren, “Sirinyer Anaokulu” Müdiresi emekli Türkçe Öğretmeni Gülten Ağır, okullarında önceliği çocukların kişilik gelişimine verdiklerini, bu yönü ile farklı bir eğitim kurumu olmaya çalıştıklarını açıkladı.

Ünalan Mahallesi (Küçük Çarşı) 1. Doğru Sokak No.28 adresinde yeni hizmete giren ana okulunun psikolojik danışmanlar tarafından kurulduğunu kaydeden Okul Müdiresi emekli öğretmen Gülten Ağır, çocuk gelişimi, İngilizce öğretmenleri ve sosyal hizmet uzmanı ile miniklere hizmet verdiklerini açıkladı.

Ağır, “Bireyin hayatında en önemli zamanın 3-6 yaş aralığı olduğu gerçeğini benimseyerek, eğitimde, gerçekçi, şeffaf, çocuk, aile, okul iş birliği içerisinde sürdürülebilir bir sistem oluşturmayı öngörüyoruz. Kumrumuzun hedefi; Mutlu Çocuk- Mutlu Aile- Mutlu Toplum ve Mutlu bir ülkedir.

Okul olarak vizyonumuz; öncelikle çocuklarımızın kişiliğini geliştirmek ve zenginleştirmektir. Çocuklarımıza problem çözme yeteneği kazandırmak, özgüven sahibi bireyeler olarak yetişmelerini sağlamak, sorumluluk duygusu gelişmiş, çevresine uyumlu ailesini ve ülkesini seven bireyler olarak yetiştirmek istiyoruz” Tüm anne ve babalarımız okulumuza çay içmeye davet ederek okulumuzun eğitim anlayışını yakından görmeye çağırıyoruz” şeklinde davette bulundu.