Branş dağılımı öğretmen atamaları! 2024 MEB sözleşmeli öğretmen alım takvimi kadro ve taban puan tablosu

100 bin öğretmen ataması için beklenen açıklama geldi. Bakan Tekin 2024 sözleşmeli öğretmen alımı için sayısı 20 bin olarak açıklarken branş dağılımı da açıklandı.
Branş dağılımı öğretmen atamaları! 2024 MEB sözleşmeli öğretmen alım takvimi kadro ve taban puan tablosu

Branş dağılımı öğretmen atamaları! 2024 MEB sözleşmeli öğretmen alım takvimi kadro ve taban puan tablosu - Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin öğretmen adaylarının beklediği açıklamayı yaptı. Ne yazık ki atama müjdesi bekleyen öğretmenlere kötü haber geldi.

100 bin öğretmen ataması beklenirken Bakan Tekin, Maliye Bakanlığı ile 20 bin öğretmen ataması yapılması için anlaşma sağladıklarını duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı branş bazında dağılımları ve atama takvimini açıkladı. İşte detaylar...

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ALIM TAKVİMİ 2024!

Bakan Tekin yapmış olduğu açıklamasında "Branş isimlerini kapatarak ihtiyaç doğrultusunda bir dağılım yapılmasını istedik. Bu çerçevede en çok atama yapmayı planladığımız 5 alanı söyleyim. Sınıf öğretmenliği için 3 bin 263 arkadaşımız, Özel Eğitim Öğretmenliği için 2 bin 499, rehberlik bin 597, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1594, İngilizce 968. Bunlar tamamen sadece atama yoluyla atama değil, yüzde 50 yüzde 50 yani KPSS skorunun yüzde 50'si mülakatın yüzde 50'si olarak yapılacak.

takvim.jpg

Ekonomik parametreler açısından sıkıntılı bir dönemdeyken bize bu konuda destek olan kurumlarımıza ve Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyorum. Eğitim camiamıza hayırlı olsun. Bu vesileyle iyi niyetli bir biçimde tekliflerini ileten kişilere samimiyetle teşekkür ediyorum. Her bir öneri ilgili genel müdürlüklerde titizlikle değerlendirilecek." diyerek 20 bin öğretmen alımı yapılacağını duyurdu.

1.jpg

2.jpg

20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI BRANŞ DAĞILIMI VE TABAN PUANI 2024! HANGİ BRANŞTA KAÇ ÖĞRETMEN ALINACAK?

En fazla alım 3263 kadro ile sınıf öğretmenliği için açıklanırken en az alım ise 1 kadro açılan makine teknolojisi, tekstil teknolojisi gibi teknoloji öğretmenliği kadrolarında oldu.