BİLSEM Sınavı Ne Zaman Yapılıyor, Neler Soruluyor

Öğrencilerin yeteneklerini keşfetmesi için imkân tanıyan BİLSEM eğitim kurumu, her yıl BİLSEM sınavı yaparak yetenekli öğrencileri bünyesine katmaktadır.
BİLSEM Sınavı Ne Zaman Yapılıyor, Neler Soruluyor

Öğrenimin sanat ve bilim çerçevesinde gerçekleşebileceğine inanan eğitim kurumu, her yıl, yeteneği olan ancak imkansızlıklar sebebiyle bu yeteneğinin üzerine eğilemeyen çocuklara, yeteneklerinin peşine düşmeleri adına bir fırsat yaratmaktadır. Yazımızda BİLSEM sınavının zamanı ve içeriği hakkında bilgilere erişebilirsiniz.

BİLSEM Sınavı Nedir?

BİLSEM sınavı, ilkokul çağındaki öğrencilerin sanata ve bilime olan yeteneklerini test eden bir sınavdır. Her şehirde bulunan BİLSEM eğitim kurumları, Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullara alternatif bir eğitim sunmaz. Bu sebeple bu eğitim kurumunda eğitim almaya hak kazanan öğrenciler, okullarındaki müfredat eğitimine devam edebilmektedir. BİLSEM kurumuna girmeye hak kazanmış öğrenciler, okullarındaki eğitim saatleri dışında yapılan bir programla bu okulun eğitimine katılabilmektedir.

BİLSEM Sınavına Hangi Öğrenciler Alınır?

BİLSEM sınavına girecek öğrenciler, okullarda bulunan sınıf öğretmenleri aracılığıyla tespit edilir. Sınıf öğretmenleri belirledikleri öğrenciler adına, e-okul üzerinden başvuruda bulunur ve öğrenci sınava girme olanağını elde etmiş olur. BİLSEM sınavı için, genellikle 1., 2. ve 3. sınıfta okuyan öğrenciler tercih edilmektedir. Bazen 4. sınıf öğrencileri için de sınav açılır. Sanata ve bilime yeteneği olan öğrencilerin, küçük yaşlarında eğitimden geçmesini amaçlayan BİLSEM, öğrencinin yeteneği körelmeden, hayatını bu yetenek etrafında şekillendirmesine olanak sağlar.

BİLSEM Sınavı Ne Zaman Yapılır?

Genellikle 4 Ocak tarihinde yapılan BİLSEM sınavı, Nisan ayına kadar yetenek sınavlarıyla devam etmektedir. BİLSEM sınav tarihi, bir değişiklik yapılmadığı sürece, aynı tarihlerde gerçekleştirilmektedir. Yapılan değişiklikler ise internet sitesi üzerinden açıklanmaktadır.

BİLSEM Sınavında Nasıl Sorular Sorulur?

BİLSEM sınavı iki bölümden oluşmaktadır. İlk bölümde genel tarama testine sokulan öğrencilerin, müfredat bilgileri test edilir. Müfredat eğitimleri de bir yandan devam edecek olan öğrencilerin, yaşıtlarıyla ortak olan bilgileri de test edilir. Bu bölümü geçebilen öğrenciler ise genel zekâ, görsel ve işitsel yetenek testlerine sokulur. BİLSEM sınavında çıkan sorular için, hazırlanan geçmiş dönem sorularının çözülmesi, sınava girecek öğrenciler için faydalı olacaktır.